Sport

U-Banca Transilvania va miza și în sezonul viitor pe serviciile lui David Lăpuște. Tânărul baschetbalist și-a prelungit contractul

U-Banca Transilvania va miza și în sezonul viitor pe serviciile lui David Lăpuște.

David Lăpuște/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook David Lăpuște/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania va miza și în sezonul viitor pe serviciile lui David Lăpuște. Tânărul baschetbalist și-a prelungit contractul cu formația campioană a României.

 


În vârstă de 18 ani, Lăpuște a avut un rol important pentru U-BT în stagiunea precedentă. Fundașul s-a remarcat în special prin prestațiile curajoase reușite în finala Ligii Naționale.

Drept dovadă, David a bifat 29 de meciuri în campionat pentru U-Banca Transilvania, totalizând statistici de 2.4 puncte, 1.0 recuperări și 0.8 pase decisive, cu un indice al eficienței de 2.0. 


Lăpuște a petrecut, în medie, 7 minute pe parchet, iar cel mai bun meci l-a izbutit în compania celor de la CSM Petrolul Ploiești, când a încheiat disputa cu 10 puncte, 3 recuperări și o intercepție. Totodată, conducătorul de joc a strâns 3 partide în 7Days EuroCup. 

David are la activ trei titluri cu U-Banca Transilvania, două SuperCupe și o Cupă a României. De asemenea, a cucerit în trecut titlul național la U18 și a fost component al naționalei României de juniori, la diferite categorii de vârstă. În paralel, tânărul nostru baschetbalist a promovat examenul de Bacalaureat în această vară cu media 9.33. 


 „Sunt foarte fericit pentru faptul că mi-am prelungit contractul cu campioana României. Nu a fost o decizie grea, ținând cont de realizările pe care le-am avut în ultimii trei ani. «U» reprezintă pentru mine acasă, locul unde mi-am petrecut o mare parte a junioratului. Este echipa care m-a primit în familia ei și m-a ajutat, alături de fani, să mă integrez la seniori. Motivația nu va fi o problemă pentru mine, deoarece aștept cu nerăbdare să încep noul sezon și să simt din nou adrenalina meciurilor. Planurile mele pentru viitor rămân neschimbate, îmi doresc să obțin cât mai multă experiență, să bifez minute de joc, iar în următorii ani să ajung la cea mai bună variantă a mea din punct de vedere baschetbalistic. Nu în ultimul rând, țin să mulțumesc antrenorului și staff-ului tehnic, deoarece continuă să aibă încredere în mine și să contribuie la dezvoltarea mea ca jucător și ca persoană”, a declarat David Lăpuște.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Revenire în forță. U-BT Cluj-Napoca va evolua în EuroCup în stagiunea 2023-2024

Emi Cățe și-a prelungit contractul cu U-BT Cluj. Jucătorul și-a lăsat amprenta asupra jocului formației

abonare newsletter