Sport

Radoslav Dimitrov, noul jucător al Univesității. Vine de la Sepsi și are în palmares trei Cupe ale României câștigate și peste 200 de meciuri în Ligă

FC Universitatea Cluj bifează o nouă mutare și îl transferă pe Radoslav Dimitrov. Fundașul dreapta bulgar vine de la Sepsi OSK, are trei Cupe ale României câștigate, o Supercupă și peste 200 de meciuri în Superliga.

Radoslav Dimitrov este noul jucător al FC Universitatea Cluj. Foto: fcucluj.ro Radoslav Dimitrov este noul jucător al FC Universitatea Cluj. Foto: fcucluj.ro

 

Peste 140 de meciuri pentru Slavia Sofia

Prima parte a carierei lui Radoslav Dimitrov a fost legată de clubul Slavia Sofia. În cinci ani petrecuți la echipa din capitala Bulgariei, Dimitrov a strâns peste 145 de meciuri. A ajuns într-o finală ce Cupa Bulgariei cu Slavia în sezonul 2010/2011.


Prezențe în naționala Bulgariei

În perioada în care era jucătorul celor de la Slavia Sofia, Dimitrov a fost convocat în naționala Bulgariei pentru prima dată în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014. A debutat într-un meci cu Malta, câștigat de bulgari cu 6-0. Primul său gol pentru naționlaă a venit tot împotriva Maltei, marcând golul de 1-0 într-un meci încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea Bulgariei.

Primul contact cu fotbalul românesc

Pe 1 iulie 2015, Radoslav Dimitrov era transferat de FC Botoșani. În primul an alături de formația din Moldova a strâns 38 de prezențe în toate competițiile. A marcat un gol și a oferit șapte pase decisive, fiind unul dintre cei mai buni pasatori din campionat. A urmat încă jumătate de sezon la FC Botoșani cu 15 meciuri jucate, după care a făcut pasul spre CS Universitatea Craiova.


Patru trofee în palmares, toate în România

La sfârșitul sezonului 2017/2018, Dimitrov câștiga Cupa României alături de CS Universitatea Craiova după o finală cu FC Hermannstadt, câștigată cu 2-0. Era un sezon în care fundașul bulgar juca în 27 de partide, marca două goluri și oferea trei assist-uri. Acel an a consemnat și prima prezență în play-off-ul Superligii pentru Dimitrov.

La începutul sezonului 2019/2020 începea un nou capitol la Sepsi OSK, unde a reușit să câștige două Cupe ale României (ediția 2021/2022, ediția 2022/2023) și o Supercupă (la începutul sezonului 2022/2023). A ajuns de două ori în play-off cu Sepsi OSK, în sezoanele 2020/2021 și 2022/2023. În total pentru covăsneni, Dimitrov a jucat în 134 de partide, contribuind cu 10 pase decisive.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

FC Universitatea Cluj - FCSB în optimile de finală ale Cupei României

FC Universitatea Cluj a împrumutat un nou jucător de la FC Viitorul

Sportivii de la FC U Cluj, felicitați de rectorul UBB pentru promovarea în Liga a 2-a a Campionatului Național de Fotbal

abonare newsletter