Sport

„U” Cluj a pierdut finala din Cupa României. Meciul, un „rollercoaster” emoțional pentru jucători și suporteri

FC Universitatea Cluj s-a duelat cu Sepsi OSK pentru Cupa României, miercuri, 24 mai, pe Stadionul Municipal din Sibiu.

FC Universitatea Cluj s-a duelat cu Sepsi OSK pentru Cupa României/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook FC Universitatea Cluj s-a duelat cu Sepsi OSK pentru Cupa României/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


Meciul s-a disputat pe Stadionul Municipal din Sibiu, iar Sepsi Sfântu Gheorghe a încercat să își păstreze trofeul câștigat sezonul trecut. 

 


După ce a ieșit din grupele competiției, Universitatea Cluj a trecut în sferturile de finală de Hermannstadt, scor 2-1, și în semifinală de UTA Arad, scor 1-0. Este prima finală pentru „Șepcile Roșii” din ultimii opt ani. 

De cealaltă parte, formația lui Cristiano Bergodi a învins-o în „sferturi” fără drept de apel pe CS Mioveni, scor 4-1, iar în penultimul act a umilit-o pe CFR Cluj, scor 3-0. 


Conform caselor de pariuri, Sepsi Sf. Gheorghe este favorită certă la câștigarea Cupei României. Covăsnenii au o cotă de 2.00, în timp ce Universitatea Cluj are o cotă dublă, de 4.15. 

Meci strâns pentru câștigarea cupei

Meciul a început cu o ocazie pentru Sepsi OSK care în minutul 6 încearcă să deschidă scorul prin Ciobotariu, însă acesta trimite mingea spre poartă. În minutul 22 „U” Cluj primește șansă să deschidă scorul. Martic pasează în fața porții, Remacle ratează execuția, Nistor recuperează și avansează spre poartă, balonul este respins până la Chipciu, care șutează peste poartă.


În minutul 25 Thiam profită de o eroare în defensiva covăsneană, pătrunde în careu și șutează cu efect, dar Niczuly se întinde, atinge balonul și reușește să respingă în bară. Înainte de pauză Sepsi OSK a avut șansa să deschidă scorul. Safranko primește mingea în interiorul careului, șutează puternic, dar Gorcea a respins-o.

Nici Sepsi și nici „U” nu au reușit să deschidă scorul până la pauză.


Repriza secundă a început cu o ocazie de gol pentru Sepsi OSK. Dumitrescu a tras la poartă, dar mingea a aterizat pe plasa porții clujenilor. 

Meciul a fost de strâns încât după cele 90 de minute, s-a trecut la prelungiri și lovituri de departajare.

După loviturile de departajare,  Sepsi OSK a câștigat Cupa României.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Suporterii U Cluj au „ocupat” Sibiul! Torțe și scandări, în centrul orașului. Un bărbat a căzut de pe stâlp. VIDEO

Fanii „U” și primarul Clujului, pregătiți de meciul de foc din Cupa României. Boc: „Toate drumurile duc la Sibiu”

Ultimele Stiri
abonare newsletter