Sport

Eagles Cluj, învingătoare în Campionatul Național de Baseball! Au câștigat primul turneu organizat în acest an

Clubul Eagles Cluj a reușit să câștige primul turneu de baseball organizat în acest an.

Eagles Cluj împreună cu Thunder Wolves Botoșani /FOTO: Eagles Cluj - Baseball & Softball - Facebook Eagles Cluj împreună cu Thunder Wolves Botoșani /FOTO: Eagles Cluj - Baseball & Softball - Facebook

 

 


Clubul Eagles Cluj a fost înființat anul trecut și a reușit deja să ocupe prima poziție după primul turneu din sezonul 2023 (există trei turnee în total).

 


Echipa de pe Someș a adus în acest an patru jucători străini: Albin Hernadez (din Venezuela, cu experiență la El Tigre) și trei sportivi din Republica Moldova, Vitali Burlac, Andrei Marleanu și Ilie Novac.

Un detaliu interesant este că trei frați au participat la acest turneu, pentru 2 echipe diferite: Eduard Pârvu - la Eagles Cluj, Bogdan și Beniamin Pârvu la ACSB Thunder Wolves Botoșani.


O parte din meciuri au fost transmise live pe canalele de socializare si youtube pentru prima oară în istoria baseball-ului românesc.

Rezultatele partidelor

  • ACSB Thunder Wolves Botoșani – CS Atletico Alexandria – 4-15
  • LPS-CSS Roman – CS Leaders Călărași – 15-12
  • CS Atletico Alexandria – LPS-CSS Roman – 18-15
  • ACS Eagles Cluj – ACSB Thunder Wolves Botoșani – 16-9
  • LPS-CSS Roman – ACS Eagles Cluj – 5-15
  • CS Leaders Călărași – CS Atletico Alexandria – 2-13
  • ACS Eagles Cluj – CS Leaders Călărași – 8-2
  • ACSB Thunder Wolves Botoșani – LPS-CSS Roman – 22-14
  • CS Leaders Călărași – ACSB Thunder Wolves Botoșani – 23-8
  • CS Atletico Alexandria – ACS Eagles Cluj – 0-17

Apariția baseball-ului în România

Istoria baseball-ului în România a început în anul 1990, când s-au creat premisele pentru introducerea acestui sport, având în vedere experiența îndelungată a practicării oinei, sportul național al țării noastre.


Un grup de inițiativă, format inclusiv din fostul secretar general al Federației Române de Oină, Cristian Costescu, și din instructori, arbitri și jucători de oină pasionați de baseball din Botoșani, Suceava, Neamț, București, Călărași și Teleorman, au pus bazele acestei acțiuni.

Astfel, pe data de 4 februarie 1990 a fost înființată Federația Română de Baseball. Ambasada Statelor Unite ale Americii din București a oferit primul sprijin material pentru noua federație. De asemenea, cu ajutorul ambasadei SUA, președintele Federației Internaționale de Baseball a efectuat o vizită în România în perioada 26-28 aprilie 1990, unde a asistat la primele demonstrații organizate la București.


Ambasadorul SUA s-a implicat și în furnizarea de echipamente și a asigurat conducerii federației o vizită de documentare în SUA. În clasamentul mondial pentru baseball publicat de World Baseball and Softball Confederation (WBSC) pentru anul 2022, România se află pe poziția 54, cu 90 de puncte, fiind înaintea Poloniei, Turciei, Bulgariei și Sloveniei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Fostul jucător al CFR Cluj Roberto De Zerbi a făcut istorie în Premier League

Etichete: campionii
abonare newsletter