Sport

U-BT Cluj a pierdut primul meci al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea a învins-o pe U-Banca Transilvania Cluj-Napoca cu scorul de 79-73, în primul meci al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin.

CSM CSU Oradea a învins-o pe U-Banca Transilvania Cluj-Napoca cu scorul de 79-73/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook CSM CSU Oradea a învins-o pe U-Banca Transilvania Cluj-Napoca cu scorul de 79-73/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


CSM CSU Oradea a învins-o pe U-Banca Transilvania Cluj-Napoca cu scorul de 79-73 (28-21, 17-21, 14-20, 20-11), duminică, în Oradea Arena, în primul meci al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin.

 


Erick Bernard Neal a fost MVP-ul gazdelor, cu 22 puncte, 4 recuperări, 6 pase decisive, susţinut de Kristopher Jameil Richard, 11 p, 4 rec, 5 pd, Joshua Lamont Bostic, 13 p, 3 rec, şi Nicolae Bogdan Nicolescu, 11 p, 3 rec,

De la oaspeţi s-au remarcat Jalen Leonard Jones, cu 17 p, 4 rec, Karel Guzman Abreu, 13 p, 4 rec, 3 pd, şi Leonardo Simoes Meindl, 10 p, 4 rec, 4 pd. Finala se joacă după sistemul cel mai bun din şapte partide, următoarea fiind programată tot la Oradea, pe 16 mai.

CS Municipal Târgu Mureş s-a clasat pe locul 11, după ce a câştigat duelul pentru poziţiile 11-12 cu CS Municipal Târgu Jiu (2-0), învingând-o duminică în deplasare, cu 94-58, după 104-58 pe teren propriu, în prima partidă.


„A fost un meci disputat, așa cum ar trebui să fie orice finală de campionat național. Din punctul nostru de vedere, nu am jucat un baschet foarte bun pe faza de atac. Dorința a existat și apărarea noastră și-a făcut treaba în cele mai multe momente. În schimb, procentajele noastre, mai ales la linia de libere, au fost slabe. Atunci când marchezi doar 41% din libere, e extrem de greu să câștigi un meci. Aceasta a fost istoria primului meci, finala va fi lungă. Trebuie să luăm fiecare confruntare în parte și să facem ajustările necesare pentru a da totul peste două zile. Când dai 10 libere din 24 și pierzi la 6 puncte meciul, atunci te gândești că un astfel de procentaj nu te-a ajutat. Jucătorii sunt oameni, trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a fi mai buni data viitoare”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj-Napoca a obținut al doilea succes în play-off-ul Ligii Naționale. Silvășan: „Am avut intensitatea necesară”

Fostul baschetbalist al U-BT Cluj-Napoca Vlad Moldoveanu se retrage: „Cred că mi-am atins potenţialul”

abonare newsletter