Sport

Trofeul Campionatului European Under 21 va putea fi admirat de fanii clujeni. Cluj-Napoca va găzdui meciurile Grupei D

România găzduiește #U21EURO în 2023, cel mai important turneu continental al anului. Trofeul UEFA Under 21 Championship va puta fi văzut la Cluj-Napoca în perioada 13-14 Mai.

Trofeul UEFA Under 21 Championship, admirat de fanii clujeni în weekendul din 13-14 mai 2023/Foto: Consiliul Județean Cluj Facebook.com Trofeul UEFA Under 21 Championship, admirat de fanii clujeni în weekendul din 13-14 mai 2023/Foto: Consiliul Județean Cluj Facebook.com

 

 


Trofeul Campionatului European Under-21, care se va desfăşura în România şi Georgia, va fi prezentat publicului din Bucureşti şi Cluj-Napoca, oraşe ce vor găzdui partide din cadrul turneului final.

 


50 de zile până la startul turneului UEFA Under 21 Championship 2023

Turneul final UEFA Under 21 Championship va avea startul peste 50 de zile, și se va desfășura în România și Georgia în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023, potrivit Federației Române de Fotbal. 

„Cel mai important moment ce precede turneul final este sosirea trofeului în România, fanii fotbalului având ocazia să îl admire și să se fotografieze cu el atât la București în acest weekend, pe 6 și 7 mai, cât și la Cluj-Napoca în weekendul următor, pe 13 și 14 mai”, potrivit anunțului făcut marți de FRF.


Cele două locații în care trofeul va fi expus nu sunt încă făcute publice, fanii fotbalului având ocazia de a le descoperi printr-un joc deschis tuturor, bazat pe indicii ce vor conduce către cele 2 locații. O serie de personalități din fotbalul românesc, printre care se numără și Ianis Hagi – ambasadorul #U21EURO în România, vor oferi indiciile în social media pentru fiecare oraș în parte.

Pentru fiecare oraș, 5 personalități vor oferi indiciile pe canalele proprii de social media în săptămâna în care trofeul ajunge la București sau la Cluj, indicii ce conectează turneul final cu cele 2 orașe gazdă din România, întrebările făcând referire, printre altele, la informații despre prezentul și istoria #U21Euro.


Fiecare dintre cele două locații va fi făcută publică după-amiază în ziua de sâmbătă a fiecărei săptămâni. Cei care găsesc trofeul până atunci vor putea câștiga 21 mingi de fotbal prin tragere la sorți. Iar toți cei care vor veni să vadă trofeul vor putea participa, atât la București cât și la Cluj, la o tragere la sorți pentru un număr limitat de bilete la meciurile turneului final.

 „Suntem foarte fericiți și mândri că, împreună cu colegii din Georgia, organizăm cea de-a doua mare competiție interțări a fotbalului european. Astăzi, când mai sunt 50 de zile până la startul turneului final UEFA Under21, deschidem generic porțile stadioanelor și îi invităm pe suporteri să vadă trofeul. În iunie va începe spectacolul fotbalistic la fierul ierbii și vă invit pe toți fanii să veniți să vedeți meciuri foarte spectaculoase. Și, nu în ultimul rând, să veniți să susțineți Naționala de tineret a României, care este la cea de-a treia participare consecutivă la un turneu final!”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.


Cluj-Napoca va găzdui meciurile Grupei D, din care fac parte Franţa, Italia, Elveţia şi Norvegia, cât şi un sfert de finală. Bucureştiul va găzdui toate cele şase meciuri din Grupa B, în care se află România, Spania, Croaţia şi Ucraina, cât şi un sfert de finală şi o semifinală. 

Astfel, în data de 22 iunie, pe Cluj Arena vor evolua reprezentativele Franței și Italiei, în 25 iunie se vor întâlni naționalele U21 ale Italiei și Elveției, iar în data de 28 iunie se vor confrunta echipele Italiei și Norvegiei. De asemenea, duminică, 2 iulie 2023, pe stadionul clujean se va juca și un sfert de finală, disputată între ocupanta locului I din grupa D și cea a locului II din grupa B, din care face parte și România.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pregătirile pentru Campionatul European U21 organizat și la Cluj sunt în grafic

Campionatul European U-21, organizat la Cluj! UEFA a vizitat cele două stadioane din oraș

Ultimele Stiri
abonare newsletter