Sport

Federația Română de Fotbal estimează venituri de peste 30 de milioane de euro în 2023

FRF a anunțat că se așteaptă la venituri de peste 30 de milioane de euro, în creștere față de anul trecut.

Sigla FRF /FOTO: Federația Română de Fotbal - Facebook Sigla FRF /FOTO: Federația Română de Fotbal - Facebook

 

 


Federaţia Română de Fotbal estimează venituri totale de 31,5 milioane de euro în 2023, în creştere faţă de veniturile cumulate în anul fiscal precedent, care s-au ridicat la 26,5 milioane de euro, a anunţat managerul financiar Georgiana Schillo în cadrul Adunării Generale a FRF de miercuri.



Aceasta a prezentat raportul financiar defalcat pe fiecare dintre cele trei entităţi juridice controlate de FRF, mai exact federaţia, Centrul de Fotbal Mogoşoaia şi Fundaţia Academia Naţională de Fotbal.

„FRF a încheiat anul fiscal 2022 cu venituri de 24,881 milioane de euro şi cheltuielile de 24,758 milioane, rezultând un profit net de 87.000 de euro. Federaţia confirmă încă o dată că este stabilă din punct de vedere financiar şi dispune de resurse pentru proiecte care să asigure dezvoltarea fotbalului. Balanţa la 31 decembrie 2022 este stabilă, totalul activelor este în valoare de 54,5 milioane de euro, în creştere faţă de anul precedent”, a menţionat managerul financiar.

„Centrul de Fotbal Mogoşoaia a avut în 2022 venituri de 1,496 milioane de euro şi cheltuieli de 1,522 milioane, iar Fundaţia Academia Naţională de Fotbal venituri de 135.000 de euro şi cheltuieli de 107.000 euro”, a adăugat Georgiana Schillo.

Membrii Adunării Generale a FRF au aprobat bilanţul contabil pe anul 2022, descărcarea de gestiune a Comitetului Executiv, precum şi planul anual de activitate şi bugetul anual de venituri şi cheltuieli al federaţiei pentru anul 2023.

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal s-a desfăşurat miercuri la Casa Fotbalului în prezenţa a 246 din totalul de 279 de de membri afiliaţi. La şedinţă au asistat şi reprezentanţi ai forurilor internaţionale, Thierry Favre, director adjunct UEFA - divizia asociaţiilor naţionale, şi Gianni Manca, coordonatorul programului dezvoltare al FIFA.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj întâlnește UTA Arad în semifinala Cupei României. „Șepcile roșii” strigă mobilizarea: „Clujul vibrează numai în Alb și Negru”

Gigi Becali spune că va vinde FCSB-ul din cauza greșelilor de arbitraj ale lui Horațiu Feșnic. Cum a reacționat patronul după ce a aflat că arbitrul a fost fotbalist la CFR Cluj

Etichete: frf superliga venituri
abonare newsletter