Sport

Debut cu dreptul pentru „tricolori” în preliminariile EURO 2024, 2-0 cu Andorra

Naţionala de fotbal a României a învins Andorra cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Estadi Nacional din Andorra la Vella, la debutul său în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

sursă foto Facebook Echipa Națională de Fotbal a României sursă foto Facebook Echipa Națională de Fotbal a României

 

Tricolorii au câştigat fără emoţii, prin golurile marcate de Dennis Man (35) şi Denis Alibec (50), dar evoluţia lor nu a impresionat, cu atât mai mult cu cât Andorra a jucat timp de o jumătate de oră în inferioritate numerică.


În faţa unei echipe arţăgoase, dure în multe momente, România şi-a creat prima ocazie clară de gol în min. 9, când Alibec a şutat pe lângă poartă din careu.

În min. 29, Man a centrat în care, Alibec a trimis în bară cu capul, Olaru a recuperat şi i-a pasat lui Alibec, care a reluat în plasă, dar gol a fost anulat pentru ofsaid la Olaru.


România a reuşit să deschidă scorul în min. 35, când Man l-a surprins pe portarul Iker Alvarez cu o lovitură de cap la colţul scurt, după o centrare trimisă de Moruţan.

Alibec a dublat avantajul echipei antrenate de Edward Iordănescu (50), după ce a fost lansat de Răzvan Marin, golul fiind anulat iniţial pentru ofsaid, dar acordat de arbitrajul video (VAR).


Man a trecut pe lângă un nou gol (52), şutul său la colţul lung ocolind de puţin bara.

Andorra a rămas în zece după ce Marc Rebes a primit două cartonaşe galbene în decurs de trei minute (59-61), ambele pentru faulturi la Darius Olaru.


România a continuat să atace, dar nu a mai reuşit să concretizeze. Alibec a ratat incredibil de două ori (66, 87), în timp ce Octavian Popescu a şutat în portar din câţiva metri (75).

Singura oportunitate notabilă a gazdelor a venit în min. 47, dar portarul Ionuţ Radu a prins şutul lui Alex Martinez, după ce goalkeeper-ul echipei Auxerre degajase greşit.


În celelalte meciuri din grupă, Elveţia a surclasat Belarus cu 5-0, la Novi Sad (Serbia), meci considerat în deplasare, iar Israelul a remizat cu Kosovo, 1-1.

România va juca următorul meci pe 28 martie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, cu selecţionata Belarus.

Primele două clasate în grupă se califică la turneul final din Germania.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Fostul golgheter al CFR Cluj, despre convocarea la echipa națională: „Naționala e cel mai mare regret al meu”

Naționala României are șanse de 42% de a se califica la EURO 2024 potrivit unui studiu

Se califică România la EURO 2024? Tricolorii joacă în această seară în preliminarii cu Andorra

Ultimele Stiri
abonare newsletter