Sport

Cupa Busola de Aur dă start la sezonul 2023 la concursul de orientare în alergare la Cluj! Peste 200 de sportivi la a 55-a ediție

Sportivii de la orientare își vor arunca hainele de alergare în bagaje și se vor bucura de o zi de primavară autentică în acest weekend, la primul concurs organizat în acest an în pădurile din jurul orașului comoară.

Cupa Busola de Aur ediția 52, dealul Feleacului, sosire / Foto: monitorulcj.ro Cupa Busola de Aur ediția 52, dealul Feleacului, sosire / Foto: monitorulcj.ro


Asociația Clubul Sportiv Compas Cluj în colaborare cu Federaţia Română de Orientare, Asociația Judeţeană de Orientare Cluj, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Cluj și Comuna Feleacu vor fi organizatorii concursului internaţional Cupa Busola de Aur.

PESTE 200 DE CONCURENȚI AȘTEPTAȚI LA START

La cele două zile de concurs s-au înscris peste 200 de sportivi veniți de la 30 de cluburi din mai multe județe ale țării, dar și concurenți neafiliați, în 18 categorii de vârstă (de la 10 ani la 85 ani) la bărbați și 12 categorii de vârstă la femei (de la 10 ani la 75 ani), plus două categorii deschise, una pentru începători și a doua pentru orientariști inițiați, dar fără pregătire fizică adecvată propriei categorii de vârste.
Trasatorul competiției Kiss Attila și controlorul Kerekes Kinga, vor fi ajutați la secretariat de coechipierul lor László András.

DATE TEHNICE

Centrul de concurs este situat în apropierea pârtiei de schi și a releului radio-tv de pe dealul Feleacului. Cele două etape se vor desfășura în pădurile din apropiere, prima etapă în pădurea Gheorgheni, iar a doua în pădurea Dealul Feleacului, ambele zone având harta reambulată în acest an.

Concurenții au de parcurs trasee între 1,7 km, cu 10 m diferență de nivel și șase puncte de control (pentru copii cu vârsta până la 10 ani) și 5,4 km, cu 220 m diferență de nivel și 18 puncte de control (pentru bărbații între 20-35 ani).
Traseul copiilor cu vârsta până la 10 ani va fi marcată și îl pot parcurge fie singuri, fie însoțiți de părinți sau aparținători, iar adulții începători se pot înscrie la categoria Open. 

Cupa Busola de Aur, editia 54, start la etapa 1 / Foto: monitorulcj.ro
Ultimele indicații înainte de start, Cupa Busola de Aur editia 54, etapa 1 / Foto: monitorulcj.ro
Centrul de Concurs - Castelul Gilău, Cupa Busola de Aur ediția 54, etapa 2 / Foto: monitorulcj.ro
Start la Cupa Busola de Aur, ediția 51, Casele Micești / Foto: monitorulcj.ro



PROGRAMUL COMPETIȚIEI

* Sâmbătă, 25 martie 2023, ora 10:00-11.00 - validare la centrul de concurs
* Sâmbătă, 25 martie 2023, ora 12:00 - start etapa 1
* Duminică, 26 martie 2023, ora 11:00 - start etapa 2

* Duminică, 26 martie 2023, ora 13:30 - festivitate de premiere

Despre locațiile etapelor și condițiile de participare, cei interesați pot afla mai multe pe adresele de web www.orienteering.ro și www.compass-cluj.ro.


 



 


 

 


 

CITEȘTE ȘI:

Cupa Busola de Aur ed. 54 și Campionatele Naționale Semimaraton și Sprint Urban deschid sezonul la orientare sportivă în acest weekend. Vezi programul competiției

Debut de sezon cu ”Busola de Aur”. Peste 200 de participanți la concursul de orientare de pe Dealul Feleacului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter