Sport

Ioan Varga simpatizează și o altă echipă din Liga 1: „A vrut să investească la club"

Patronul CFR Cluj, Neluțu Varga simpatizează și altă echipă din Liga 1.

Ioan Varga /FOTO: captură TV Ioan Varga /FOTO: captură TV

 

 


Neluțu Varga este cunoscut ca unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România, fiind recunoscut mai ales pentru faptul că a transformat gruparea din Gruia într-o adevărată forță în fotbalul românesc, obținând cinci titluri consecutive. Deși a avut un succes remarcabil cu această echipă, Varga a fost aproape să investească și în Rapid, fiind un admirator al echipei giuleștene.

 


Gheorghe Răducan, fostul șef de galerie al Rapidului, a mărturisit că Neluțu Varga a manifestat mereu interes față de acest club și că își dorea să se implice în mod activ în dezvoltarea sa.

„Eu am încercat înainte să îl aduc la Rapid. Chiar au fost discuții avansate, dar dânsul a revenit atunci și a trebui să salveze CFR-ul, pentru că aveau și ei probleme financiare.


Avea de ales și făcuse niște promisiuni oamenilor din Cluj, autorităților locale, lui Arpad Paszkany și nu avea cum să se împartă între două echipe cu probleme. A trebuit să îi scoată din insolvență și să îi scape de faliment, să îi repună pe picioare.

A spus: «domne, îmi pare rău!», Au fost discuții să ajute și așa ca sponsor, pentru că admiră foarte mult Rapidul. Indirect ar fi vrut să ajute și îi place mult Rapidul”, a spus Gheorghe Răducan, pentru Fanatik.


 

Ioan Varga, printre cei mai bogați patroni din Superligă

Din topul celor mai bogați patroni din Liga 1 face parte și Ioan Varga, deși despre averea sa nu există pe piață date concrete. Florin Prunea a dezvăluit nu demult că Varga ar fi asigurat în fiecare an CFR-ului un buget în valoare de 20 de milioane de euro.


„M-am întâlnit în avion cu Neluțu Varga și am avut șansa să stau lângă dânsul. Dacă știi câți bani a investit omul ăsta la Cluj, îți pui ștreangul de gât. Incredibil! Nu am ok-ul ca să o spun, dar nu pot să cred…

Ca să îți faci o socoteală așa, numai în primul an de insolvență, 18 milioane, banii jos. 8 milioane de euro insolvența, cu 10 milioane de euro bugetul pe primul an. Și după aceea, sigur că au venit încasări, dar mici, 3-4 milioane de euro.

Cu un buget de 20 de milioane de euro în fiecare an, fă o socoteală ce sume se investesc la CFR Cluj”, a declarat Florin Prunea pentru digisport.ro.

CITEȘTE ȘI:

Transferul lui Jo la CFR Cluj nu a picat definitiv. Neluțu Varga: „Hai să nu ne grăbim”

Neluțu Varga despre plecarea subită a lui Malele: „A avut acordul meu”

Ultimele Stiri
abonare newsletter