Sport

Cristi Balaj explică numărul de bilete oferite fanilor „U” Cluj pentru derby: „Am decis în semn de respect”

Președintele CFR-ului a explicat decizia luată de a pune la dispoziție un număr mai mare de bilete fanilor Universității.

Suporterii CFR Cluj/FOTO: CFR Cluj - FacebookFacebook Suporterii CFR Cluj/FOTO: CFR Cluj - FacebookFacebook

 

 


Luni seara va avea loc derby-ul local dintre CFR Cluj și Universitatea Cluj, meciul fiind programat la ora 20:30 pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”. CFR Cluj a decis să ofere 3.000 de bilete suporterilor „U” Cluj, iar toate tichetele destinate fanilor „șepcilor roșii” au fost epuizate în doar două ore de la punerea lor în vânzare.

 


Președintele CFR Cluj Cristi Balaj a explicat decizia clubului de a oferi un număr ridicat de bilete, 14% din capacitatea stadionului din Gruia, față de minimumul de 5% conform regulamentelor. Totodată, Cristi Balaj a vorbit despre măsurile de siguranță care vor fi luate la acest meci.

„Am decis în semn de respect față de clubul U Cluj și mai ales că vorbim de șansa ca oameni care iubesc fotbalul să aibă posibilitatea să vină la acest meci, indiferent cu ce echipă țin, să oferim șanse egale ambelor părți chiar dacă noi suntem gazde și decidem. 


Prețul biletelor nu a fost mărit cum s-a procedat în alți ani. S-a oferit o cotă mai mare de bilete spre vânzare pentru suporterii ”U” Cluj. În loc de 880 de bilete cât reprezentau cei 5% li s-au dat 3.000 de bilete spre vânzare. Îi vom poziționa spre galeria lor”, a declarat Cristi Balaj pentru fanatik.ro.

Cristi Balaj recunoaște că rivalitatea dintre galeriile din România a crescut în intensitate în ultimii ani și își exprimă speranța că suporterii celor două echipe din Cluj-Napoca își vor susține formația favorită într-un mod responsabil și respectuos.


„În perioada în care s-au vândul bilete la casa de bilete a celor de la U Cluj, abonații clubului CFR Cluj au avut posibilitatea să achiziționeze bilet la casa de bilete de la stadion. Ulterior, biletele care au rămas au fost puse în vânzare. Din păcate, Jandarmeria în urma discuțiilor avute a solicitat să existe o zonă tampon pentru a fi preventivi.

Din discuțiile pe care le-am avut reprezentații galeriilor, și a noastră, și a celor de la U Cluj, au apreciat fiecare deschiderea pe care clubul a avut-o. Derby-ul trebuie să fie pe teren, să fie o luptă fair-play.


Sper că și galeriile, chiar dacă este de notorietate această ambiție, luptă, care s-a aprofundat în sens negativ în ultimii ani noi prin deciziile pe care le-am avut să fie un pas spre normalitate. 

Este foarte greu să rezolvăm pe termen scurt această problemă, dar și discuțiile pe care le-am avut inclusiv cu finanțatorul nostru am zis că trebuie să fie o sărbătoare acest meci a orașului Cluj-Napoca și toți cetățenii să aibă posibilitatea să vină la meci. Să demonstrăm că nu întâmplător vorbim de un oraș civilizat”, a mai spus Cristi Balaj.

CITEȘTE ȘI:

Antrenorii „U” și CFR promovează, împreună, derby-ul Clujului. „Cel mai bun să câștige”

Dan Petrescu reacționează după acuzațiile de „blat” la adresa CFR Cluj

abonare newsletter