Sport

FIFA a efectuat un număr ridicat de controale antidoping în ultimul an

FIFA a efectuat un număr mare de teste antidoping după pandemie.

FIFA a efectuat o mulțime de teste antidoping în ultimul an /FOTO: pixabay.com FIFA a efectuat o mulțime de teste antidoping în ultimul an /FOTO: pixabay.com

 

 


Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a efectuat un total de 2.921 controale antidoping la 11 competiţii diferite în perioada 1 iulie 2021-31 decembrie 2022, majoritatea la Cupa Mondială din Qatar, cu 1.366 în faza finală şi 809 în faza de calificare, detectând şase cazuri pozitive, informează agenţia EFE.



Aceste cifre sunt prezentate în raportul antidoping 2021-2022 al FIFA, care explică faptul că în timpul Cupei Mondiale din Qatar fiecare jucător participant a fost supus unor controale inopinate înainte de competiţie, iar teste sistematice au fost realizat şi în timpul competiţiei, atât după meciuri, cât şi în zilele de repaus.

Documentul publicat marţi reflectă faptul că FIFA a colectat 5.596 probe (2.943 de urină, 1.444 de sânge, 1.103 paşapoarte biologice şi 106 de pete de sânge uscat), iar şase dintre ele au prezentat rezultate adverse.

Patru din cele şase au generat suspensii şi într-unul din cazuri substanţa a fost administrată printr-un mijloc autorizat. Un altul este încă în aşteptarea rezultatului, fiind cel care îl priveşte pe jucătorul costarican Orlando Galo, care a fost testat pozitiv la anabolizantul clostebol în cursul unui control efectuat în afara competiţiei pe 21 septembrie 2022, fiind suspendat provizoriu pe 19 octombrie.

După numărul de teste efectuate în fiecare ţară, Franţa conduce cu 121, urmată de Brazilia cu 115, Japonia cu 108, Argentina cu 103 şi Spania cu 94. Urmează Olanda cu 82, Maroc cu 80, Portugalia şi SUA cu 77 şi Qatar cu 70.

FIFA a subliniat că documentul reflectă totala restabilire a activităţii de control antidoping a forului internaţional în toate competiţiile sale după pandemia de Covid-19.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Sursă foto: pixabay.com

CITEȘTE ȘI:

Derby-ul Clujului se apropie cu pași repezi. Când are loc meciul dintre CFR și „U”

Președintele UTA Arad este încrezător că va câștiga procesul cu CFR Cluj: „La CFR e o tradiție să piardă dosarele importante.”

abonare newsletter