Sport

Președintele UTA Arad este încrezător că va câștiga procesul cu CFR Cluj: „La CFR e o tradiție să piardă dosarele importante.”

UTA Arad este încrezătoare că va câștiga procesul împotriva CFR Cluj referitor la transferul lui Roger.

Roger a evoluat în 33 de partide pentru CFR în acest sezon /FOTO: CFR cluj - Facebook Roger a evoluat în 33 de partide pentru CFR în acest sezon /FOTO: CFR cluj - Facebook

 

 


UTA Arad se află într-o situație dificilă în campionat, ocupând penultimul loc retrogradabil după 27 de partide, iar antrenorul Laszlo Balint a avut parte de doar o singură victorie în 11 etape de când s-a întors pe banca echipei în noiembrie. Programul finalului de sezon regulat este unul infernal, cu meciuri împotriva unor echipe puternice precum CFR Cluj, FCSB și CSU Craiova. În plus, clubul se confruntă cu un dosar dificil legat de transferul brazilianului Roger, care a iscat nemulțumirea șefilor campioanei CFR Cluj. Cu toate acestea, UTA nu se lasă intimidată și se pregătește să lupte cu toate forțele în "dosarul Roger", chiar și împotriva unei echipe puternice precum CFR Cluj.

 


Conducătorul de facto al echipei UTA, Alexandru Meszar, declară că nu există nicio emoție legată de situația jucătorului Roger. În luna februarie, CFR Cluj l-a exclus brusc pe jucătorul sud-american de pe lista de jucători pentru campionat, menținându-l eligibil doar în Cupa României și Conference League. Această procedură este considerată discriminatorie conform regulamentelor internaționale. Prin urmare, jucătorul a denunțat contractul cu CFR și s-a adresat FIFA, care l-a declarat liber, cu drept de joc imediat pentru orice altă echipă.

CFR Cluj este acum expus la plata salariilor pentru doi ani și jumătate, cât timp Roger mai avea contract cu clubul, în valoare de aproximativ 500.000 euro, în timp ce jucătorul s-a întors la UTA prin intermediul unei echipe din Ungaria (Szentlorinc, din liga secundă), de unde a obținut documentele necesare pentru a juca în România. Roger a jucat deja două meciuri în a doua perioadă petrecută la UTA.


Îmi pare rău pentru domnul Varga, îl apreciez pentru investițiile și rezultatele de la Cluj, dar îi semnalez respectuos că e sfătuit greșit de anumiți oameni din jurul dânsului, care trebuie să-și justifice probabil poziția. Nu vreau să dau nume. Dacă cineva îi spune doar ceea ce vrea să audă, de exemplu acum că va câștiga CFR în cazul lui Roger, e într-o eroare. Nu-mi permit să afirm că e păcălit, nu folosesc astfel de cuvinte, dar, glumind puțin, poate unii îi mai zic lucruri trăznite, vorba emisiunii. Problema dânșilor e că CFR pierde cam toate procesele importante.

CFR invocă un transfer-pod la Roger, aducând în discuție trecerea lui prin Ungaria, dar definiția în acest caz e clară în sensul că e o iregularitate dacă discutăm despre ocolirea unor obiective financiare, a unei grile, neplata salariilor. Aici au funcționat însă doar criterii sportive, așa că suntem complet liniștiți”, a punctat Alexandru Meszar pentru prosport.ro.


Oficialul arădean invocă și un precedent în apărarea UTA: ”Să ne amintim cum l-a pierdut Hermannstadt pe Iliev. A fost transferat liber prin FIFA. A plecat mai întâi în Bulgaria și l-a luat imediat Universitatea Cluj, adică un mecanism similar cu cel de la Roger. Repet, nu avem nicio problemă!”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj, dependentă financiar de patron. Datoriile clubului către finanțator

Chiar dacă CFR a marcat 5 goluri împotriva Petrolului, Petrescu rămâne nemulțumit: „Nu luăm campionatul”

Ultimele Stiri
abonare newsletter