Sport

U-BT Cluj-Napoca o va întâlni pe Dinamo în prima etapă a fazei secunde a Ligii Naționale. În EuroCup, campioana României are un meci crucial

U-BT Cluj Napoca va întâlni formația Dinamo București în prima partidă a returului Ligii Naționale. Pentru partida de EuroCup, fanii sunt îndemnați să vină la stadion.

U-BT a învins-o pe CSM Târgu Mureș în ultima partidă din Liga Națională /FOTO: U-BT Cluj-Napoca - Facebook U-BT a învins-o pe CSM Târgu Mureș în ultima partidă din Liga Națională /FOTO: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


În acest weekend s-a finalizat prima fază a Ligii Naționale, una în care formațiile au fost împărțite în două conferințe. U-Banca Transilvania câștigat fără probleme Conferința A. Elevii lui Silvășan au acumulat 15 victorii și o singură înfrângere. Ultimul rezultat pozitiv a venit chiar vineri, când „studenții” au depășit-o pe CSM Târgu Mureș. 

 


Totodată, confruntările din acest sfârșit de săptămână au stabilit grupările calificate în TOP 10. U-BT a obținut calificarea de pe prima poziție, având un bilanț identic cu CSM CSU Oradea. Cele două sunt urmate de Rapid București, CSO Voluntari, Dinamo București, SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara, SCM U Craiova, FC Argeș Pitești, BC CSU Sibiu și CSM Athletic Constanța. 

Potrivit regulamentului, rezultatele înregistrate între echipele provenite din aceeași conferință se contabilizează în clasamentul fazei a doua, astfel că U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea își împart prima poziție. Faza a doua a campionatului cuprinde 10 etape, în care fiecare formație va întâlni adversarele din cealaltă conferință, după sistemul tur-retur. Confruntările se vor relua săptămâna viitoare. În primul meci, U-BT va avea de efectuat o deplasare pană la București pentru a o disputa meciul împotriva echipei Dinamo. 
 


Parcursul European

U-BT este implicată ca în fiecare an într-o competiție europeană. Anul acesta ca și în sezonul precedent, „studenții” evoluează în EuroCup. În acest moment, în urma a 12 partide, U-BT se află pe poziția a 9-a grupei A a EuroCup, reușind 4 victorii. 

Echipa lui Mihai Silvășan a fost înfrântă în ultima partidă disputată în competiție, într-un meci strâns contra Reyer Veneția. Campioana României a reușit să egaleze în ultimul sfert, 80-80, dar apoi gazdele au revenit la conducere și s-au impus cu 95-90. 


Ultima victorie în EuroCup a venit în deplasarea de la Ljubljana. Elevii lui Silvășan s-au impus atunci în fața celor de la Cedevita Olimpija Ljubljana, scor 88-80. Meciul începea cu un moment special pentru Stipe, pivotul primind o distincție din partea celor de la Cedevita, fiind component al slovenilor timp de trei sezoane. Jucătorul bosniac a fost chiar căpitanul dragonilor și a primit aplauze la scenă deschisă din partea publicului.

Deși se află pe penultima poziție a grupei A a EuroCup, U-BT are în continuare șanse la calificare. Primele opt echipe din grupă se califică mai departe pentru a juca în grupele principale ale turneului. Echipa de pe locul 8, lituanienii de la BC Lietkabelis, au cu doar o victorie în plus față de echipa din Cluj. Celor două urmează chiar să se întâlnească marți, de la ora 19:30, în Sala Polivalentă. În urma numarului semnificativ de suporteri care vor face deplasarea din Lituania, U-BT își îndeamnă fanii să fie prezenți în număr cât mai mare la stadion.
 


Programul complet al meciurilor din campionat. Partidele din timpul săptămânii pot fi reprogramate din cauza partcipării U-BT în EuroCup:

Etapa I, 04.02.2023

Dinamo București vs U-Banca Transilvania

Etapa II, 08.02.2023 

SCM Ohma Mozzart Bet vs U-Banca Transilvania

Etapa III, 04.03.2023

U-Banca Transilvania vs CSO Voluntari

Etapa IV, 11.03.2023

CSM Athletic Constanța vs U-Banca Transilvania

Etapa V, 18.03.2023

CSM CSU Oradea vs U-Banca Transilvania

Etapa VI, 22.03.2023

U-Banca Transilvania vs Dinamo București

Etapa VII, 25.03.2023

U-Banca Transilvania VS SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara

Etapa VIII, 25.03.2023

CSO Voluntari vs U-Banca Transilvania

Etapa IX, 01.04.2023

U-Banca Transilvania vs CSM Athletic Constanța

Etapa X, 07.04.2023

U-Banca Transilvania vs CSM CSU Oradea

 

CITEȘTE ȘI:

Bachetbaliștii de la U-BT întâlnesc echipa CSM Târgu Mureș, în ultimul meci din Conferința A. Clujenii vor încheia prima parte a campionatului pe locul I

U-BT Cluj-Napoca a pierdut la Veneția, în EuroCup: „Am luptat până în ultima secundă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter