Sport

CFR Cluj a urcat pe primul loc în Superligă, după meciul 3-0 cu Farul Constanța

Campioana CFR Cluj a urcat pe primul loc în Superliga de fotbal a României, după ce a învins fostul lider Farul Constanţa cu scorul de 3-0 (0-0), luni, la Ovidiu, într-un meci din etapa a 22-a.

CFR Cluj și-a luat revanșa și s-a impus pe terenul Farului, FOTO: CFR Cluj CFR Cluj și-a luat revanșa și s-a impus pe terenul Farului, FOTO: CFR Cluj

 

 


CFR Cluj și-a luat revanșa și s-a impus pe terenul Farului la scor de neprezentare, în primul meci oficial al celor două echipe din 2023. Noul transfer al ardelenilor, Krasniqi, a dat un gol și o pasă decisivă, iar campioana face schimb cu constănțenii și devine lider.

 


Primul moment notabil al meciului a avut loc în minutul 7, când talpa lui Pitu s-a oprit în capul lui Manea, care a și sângerat, dar arbitrul nu a acordat nicun fel de cartonaș. Constănțenii au ratat prin Louis Munteanu, iar ardelenii, prin Bîrligea, în timp ce șutul lui Boateng a trecut peste vinclu.

Repriza a doua a început cu un gol rapid al CFR-ului, marcat de noul transfer, Krasniqi, după o combinație frumoasă cu Boateng. În minutul 58, după consultarea VAR-ului, Istvan Kovacs a dat penalty pentru campioană, iar Manea a transformat. A urmat ocazia lui Louis Munteanu, care nu l-a putut învinge pe Scuffet, iar cel care a stabilit scorul final a fost Petrila, din pasa aceluiași Krasniqi.


CFR şi-a luat astfel revanşa în faţa echipei antrenate de Gheorghe Hagi, care în tur se impunea cu 3-1 la Cluj-Napoca. Farul a suferit prima sa înfrângere pe teren propriu în acest campionat.

Farul nu are nicio victorie în ultimele trei etape (un egal şi două eşecuri). CFR are trei victorii consecutive în Superligă, toate în deplasare.

FC Farul Constanţa - FC CFR 1907 Cluj 0-3 (0-0),
Au marcat: Ermal Krasniqi (49), Cristian Manea (59 - penalty), Claudiu Petrila (77).
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Ovidiu Artene (Vaslui); al patrulea oficial: Marian Barbu (Făgăraş)
Arbitru video: Sorin Costreie (Buftea); arbitru asistent video: Ferencz Tunyogi (Zalău)
Observatori: Alexandru Deaconu (Bucureşti) - CCA, Viorel Anghelinei (Galaţi) - LPF

CITEȘTE ȘI:

Absențe importante la CFR Cluj pentru derby-ul cu Farul. „Sunt probleme”

Ultimele Stiri
abonare newsletter