Sport

Robert Glință s-a retras din înotul profesionist: „A venit timpul să fac un pas înapoi”

Robert Glință și-a anunțat retragerea din înotul profesionist prin intermediul unei postări pe rețelele sociale.

Înotătorul Robert Glință/ Foto: Robert Glință - Facebook Înotătorul Robert Glință/ Foto: Robert Glință - Facebook

 

 


Tânărul înotător a scris un mesaj emoționant în care a explicat motivele din spatele acestei decizii.

 


Robert Glință a mărturisit că „resursele sale sunt epuizate”, motiv pentru care a ales să facă un pas în spate de la înotul profesionist.

„A venit momentul să fac un pas înapoi”

„A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional.Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să cresc în ființa umană mai evoluată de astăzi.


Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin muncă asiduă pentru a atinge un scop și a depăși adversitățile și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine care vor rămâne pentru totdeauna. Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei a jucat un rol uriaș și a lăsat o urmă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu îmi pot exprima suficient recunoștința.

Toate amintirile frumoase și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, conexiunile sufletești care depășesc viața de înot, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs. Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc că mi-ați arătat mereu sprijinul și că ați crezut în mine indiferent de situație.


Resursele sunt epuizate și este timpul să mă adresez și să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, căci sunt doar o altă ființă umană până la urmă.

A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competițional”, a anunțat Robert Glință pe Facebook.


Robert Glință, performanțe naționale și internaționale

Dintre performanțele lui amintim:

  • În 2015 a cucerit titlul de campion mondial la juniori, la 100 m spate cu timpul de 54,30 secunde (record mondial) și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
  • În 2016 a fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, in proba de 100m spate, unde s-a clasat pe locul 8 (2016).
  • În 2017 a cucerit medalia de bronz la 100 m spate la Campionatele Europene în bazin scurt de la Copenhaga (2017)
  • În 2019 a devenit primul român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce e reușit să coboare sub baremul de calificare la 100 m spate (53:85) cu un timp de 53:70. 
  • La finalul lui 2019 a urcat din nou pe cea de-a treia treaptă a podiumului la Campionatele Europene în bazin scurt de la Glasgow la 100 m spate.
  • În mai 2021 a cucerit medalia de aur la 100 m spate la Campionatele Europene, devenind primul înotător din istoria natației românești care a reușit să câștige titlul de campion european.
  • În noiembrie 2021 a cucerit medalia de bronz la Europenele în bazin scurt desfășurate în Kazan.

CITEȘTE ȘI:

Înotătorul Robert Glință îi invită pe clujeni la bazin, pentru o cauză nobilă: dotarea Clinicii de Oftalmologie Pediatrică din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter