Sport

Cine este jucătorul de la „U” Cluj care a fost transferat de o echipă italiană

Fundașul central în vârstă de 16 ani, Darius Gabriel Fălcușan, va fi transferat de Empoli, anunță presa din Italia.

Darius Fălcușan la antrenamentul juniorilor „U” Cluj /FOTO: FC Universitatea Cluj - Facebok Darius Fălcușan la antrenamentul juniorilor „U” Cluj /FOTO: FC Universitatea Cluj - Facebok

 

 


Jurnalistul Gianluca Di Marzio susține că Fălcușan, „unul dintre jucătorii care promit din naționala U17 a României”, va semna cu Empoli un contract valabil pe trei sezoane și jumătate, până în 2026.

 


Informația este confirmată de un alt jurnalist cunoscut din Italia, Nicolo Schira, care susține că Darius Fălcușan „este la un pas distanță de Empoli”.

Fălcușan, fundaș central născut la Madrid, evoluează la echipa U19 a Universității Cluj. Acesta nu a făcut până acum pasul la echipa mare.


Tânărul este o prezență constantă la naționalele de juniori ale României, cel mai recent evoluând pentru reprezentativa U17 în calificările pentru Campionatul European.

Cel mai probabil, Fălcușan va evolua în primă fază la formația „Primavera” a lui Empoli care ocupă locul 10 în campionatul de juniori.


În schimb, formația de seniori a lui Empoli, pregătită de Paolo Zanetti, la care joacă și Răzvan Marin, se află pe locul 13 în Serie A, cu 17 puncte acumulate în primele 15 etape.


 

CITEȘTE ȘI:

Speranța lui Ianis Stoica pentru acest an: „Vreau să ne salvăm și ei să câștige titlul”

Dan Petrescu vrea un an nou la fel de productiv ca 2022: „În campionat să facem ce am făcut și în ultimii 5 ani”

abonare newsletter