Sport

Are România capacitatea de a organiza o Cupă Mondială?

România ratează pe bandă rulantă calificarea la turneele finale, însă Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, are o soluție.

sursă foto Facebook FIFA World Cup sursă foto Facebook FIFA World Cup

 

Antrenorul de la CFR Cluj a venit cu propunerea, numai că este destul de greu de pus în practică.


„Să știți că și eu m-am gândit cum să ajungem la Mondiale. Hai să organizăm noi! De ce să nu putem? Care e motivul? Cum să nu avem infrastructură? Gazoanele se fac imediat, stadioane s-au făcut, avem aeroporturi, avem hoteluri, avem locuri pentru toți. Ar trebui să ne gândim. Dacă Rusia a organizat turnee finale, a crescut nivelul lor și stadioanele lor, și hotelurile, de ce să nu organizăm și noi?", a spus Dan Petrescu.

Întrebat dacă asta ar fi singura soluție ca România să ajungă la un turneu final, Petrescu a fost foarte sigur pe răspuns.


„Da, eu zic că da. Și trebuie să încercăm. Părerea mea e că ar trebui încercat" a spus Dan Petrescu.

România nu a mai jucat la o Cupă Mondială din 1998

România a participat la 7 dintre cele 21 de ediții ale Cupei Mondiale.


Dan Petrescu era pe teren când România a jucat ultima dată la o Cupă Mondială. Se întâmpla în 1998, în Franța. La acea vreme, campioană mondială a fost chiar Franța.

În 1998, România a învins Columbia şi Anglia şi a făcut egal cu Tunisia la CM Franţa '98. Croaţia ne-a eliminat în „optimi”.


România a mai organizat turnee finale, dar de o mai mică anvergură. De exemplu, în 2011, țara noastră a găzduit Euro U21, iar în 2023 va organiza din nou această competiție, împreună cu Georgia.

CITEȘTE ȘI:

Ce finală își dorește Dan Petrescu pentru Cupa Mondială din Qatar

Accidentarea lui Neymar e mai gravă decât se aștepta. Fotbalistul brazilian va lipsi de la meciul cu Elveția din Cupa Mondială

Cerere mare de bilete pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar. Peste 2 milioane de bilete au fost vândute

abonare newsletter