Sport

Istvan Kovacs va arbitra derby-ul dintre CFR Cluj și FCSB! Centralul se întoarce după delegarea de la Cupa Mondială

Istvan Kovacs va fi arbitrul central al partidei de joi dintre CFR Cluj – FCSB. Acesta se întoarce după o delegare la Cupa Mondială unde nu a prins niciun meci la centru.

Istvan Kovacs în cadrul unui interviu/FOTO: captură ecran Orange Sport - Youtube Istvan Kovacs în cadrul unui interviu/FOTO: captură ecran Orange Sport - Youtube

 

 


CFR Cluj o va întâlni pe FCSB joi de la ora 20:00, pe Arena Națională. Meciul contează pentru etapa a 9-a a Superligii însă va fi disputat doar acum din cauza amânării acestuia pentru că la momentul respectiv, ambele echipe erau angrenate în Conference League.

 


Istvan Kovacs a fost delegat de către FIFA pentru Cupa Mondială din Qatar, însă nu a prins niciun meci ca și central, fiind al 4-lea arbitru în 8 întâlniri: Qatar - Ecuador 0-2, Uruguay – Coreea de Sud 0-0, Argentina – Mexic 2-0, Spania – Germania 1-1, Ecuador – Senegal 1-2, Arabia Saudită – Mexic 1-2, Croaţia – Belgia 0-0 şi Portugalia – Elveţia 6-1.

Centralul este primul român care prinde lista pentru Mondial după 36 de ani. Înainte de acesta, Ioan Igna a fluierat în partide disputate la Cupa Mondială din 1986. Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) şi Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982) au mai fost arbitrii care au oficiat jocuri la Cupa Mondială. Ultimul român care a fost prezent într-o delegație la un campionat mondial este asistentul Nicolae Grigorescu, la Cupa Mondială din Franţa, în 1998.

CITEȘTE ȘI:

Jucător de la FC Botoșani, cu mâna în ghips după faultul din derby-ul cu CFR Cluj

Campioana obține doar un egal cu echipa umilită de Farul. FC Botoșani - CFR Cluj 1-1

Ultimele Stiri
abonare newsletter