Sport

Începe Campionatul Mondial de Nataţie. David Popovici: „Scopul meu este să mă calific în finală

David Popovici a fost invitat la conferinţa de presă din deschiderea Campionatului Mondial de Nataţie în bazin scurt, care adună la start peste 1000 de sportivi din 180 de ţări. Sportivul român a spus că nu prea îi plac competiţiile în bazin scurt, el preferându-le pe cele în bazin lung.

Sursă foto Facebook David Popovici Sursă foto Facebook David Popovici

 

„Nu cred că este un bluf să spun că nu-mi plac întrecerile în bazin scurt. Sunt oarecum construit pentru competiţia în bazin lung. Întoarcerile şi starturile sunt mai intense pe distanţa scurtă,, aşa că aceasta este o oportunitate grozavă de a aduna informaţii şi de a câştiga experienţă şi de a fi cea mai bună versiune pe care o pot fi. Sigur, există o rivalitate între mine şi Kyle Chalmers, dar cred că rivalitatea este doar în bazinul de 50 m. Kyle deţine recordul mondial pe 25 m, iar eu sunt deţinătorul recordului mondial în bazin lung.. Deci, poate în câţiva ani, această rivalitate va fi reală. Scopul meu este să mă calific în finală şi, după cum ştim cu toţii, odată ce eşti pe culoar, ai o şansă”, a spus Popovici, conform paginii de Facebook a COSR.


„E frumos la Melbourne. Îmi doream de mult să vin în Australia. Cultura sportului este un lucru foarte mare în Australia. Copiii şi adulţii de aici se bucură de un stil de viaţă sănătos, cu înot şi sporturi acvatice şi, de fapt, orice este legat de sport. Oamenii de aici sunt foarte prietenoşi şi deschişi. E plăcut să vezi atât de mult verde şi să fii aici vara. Imi place! Deşi evenimentul nu a început încă, sunt sigur că va fi unul dintre evenimentele mele preferate”, a răspuns David întrebărilor ziariştilor prezenţi la conferinţă.

Competiţia se va desfăşura între 13-18 decembrie şi are premii totale de 2.160.000 USD. Vor fi premiaţi cei 8 finalişti, iar fiecare record mondial stabilit va primi un bonus de 25.000 de dolari.


Românii sunt înscrişi la următoarele probe:

David Popovici – antrenor Adrian Rădulescu – 100 m, 200 m şi 400 m liber;
Robert Glinţă – antrenor Luka Gabrillo – 50 m, 100 m, 200 m spate şi 100 m liber;
Andrei Anghel – antrenor Marius Grigore – 50 m spate şi 50 m fluture.

CITEȘTE ȘI:

David Popovici, desemnat înotătorul anului! Tânărul român, cel mai bun înotător din lume în 2022

Sportiv clujean, argint la proba de 200 metri liber la Campionatul Național de Înot. Locul 1 a fost ocupat de David Popovici

La mulți ani, David Popovici! Noul star al înotului mondial împlinește 18 ani

Ultimele Stiri
abonare newsletter