Sport

Cerere mare de bilete pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar. Peste 2 milioane de bilete au fost vândute

Numărul biletelor vândute pentru meciurile Cupei Mondiale de fotbal 2022 a ajuns la 2,45 milioane înainte de ultima fază a vânzărilor, programată înaintea competiţiei care va avea loc în Qatar între 20 noiembrie şi 18 decembrie, a anunţat joi FIFA.

umărul biletelor vândute pentru meciurile Cupei Mondiale de fotbal 2022 a ajuns la 2,45 milioane înainte de ultima fază a vânzărilor/ Foto: Facebook - FIFA World Cup umărul biletelor vândute pentru meciurile Cupei Mondiale de fotbal 2022 a ajuns la 2,45 milioane înainte de ultima fază a vânzărilor/ Foto: Facebook - FIFA World Cup

 

 


În cadrul unei noi faze a vânzărilor, organizată în perioada 5 iulie - 16 august pe baza principiului „primul venit, primul servit”, au fost vândute 520.532 de bilete suplimentare, a indicat FIFA, organizatoarea Cupei Mondiale.

 


Fanii care locuiesc în Qatar, Statele Unite, Anglia, Arabia Saudită, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Argentina, Brazilia şi Germania sunt pe primul loc în clasamentul vânzărilor de bilete în funcţie de ţara de reşedinţă, a adăugat FIFA.

Pentru meciurile din faza grupelor, federaţia internaţională a precizat că meciurile „care au avut cel mai mare succes” au fost Camerun - Brazilia (grupa G), Brazilia - Serbia (grupa G), Portugalia - Uruguay (grupa H), Costa Rica - Germania (grupa E) şi Australia - Danemarca (grupa D).


În iunie, organizatorii au menţionat o „cerere record” de bilete, până atunci vânzându-se 1,2 milioane. La începutul lui iulie, FIFA a menţionat 1,8 milioane de bilete vândute. Există un total de 3.010.679 de bilete disponibile pentru CM 2022. Cifra de 2,45 milioane corespunde biletelor vândute pentru toate categoriile (public larg, parteneri FIFA, federaţii etc.).

Peste un milion de vizitatori sunt aşteptaţi în Qatar, care are 2,8 milioane de locuitori. Aceasta este prima Cupă Mondială găzduită de o ţară arabă.


O ultimă fază a vânzărilor, numită „last minute”, este programată în preajma turneului, potrivit FIFA. Forul fotbalistic mondial va anunţa la sfârşitul lunii septembrie data la care va începe această ultime faze, care va funcţiona şi ea pe principiul „primul venit, primul servit” şi va dura până la finalul competiţiei, pe 18 decembrie.

 

CITEȘTE ȘI:

Naționala României a coborât pe locul 25 în clasamentul FIFA

CFR Cluj, reclamată de Arlauskis la FIFA! Fostul portar are de recuperat jumătate de milion de euro

abonare newsletter