Sport

Argentina – Australia. Meciul cu numărul 1.000 pentru Messi

Confruntarea Argentina – Australia, de la Cupa Mondială din Qatar, va fi meciul cu numărul 1.000 din cariera argentinianului Lionel Messi, informează L’Equipe.

sursă foto Facebook Leo Messi sursă foto Facebook Leo Messi

 

Messi a jucat în 778 de partide pentru FC Barcelona, 168 pentru naţionala ţării sale şi 53 pentru Paris Saint-Germain. El are 788 de goluri înscrise și 348 de pase decisive. În carieră a înscris de 56 de ori câte un hattrick (trei goluri într-un singur meci).


Dintre compatrioţii săi, a atins pragul de 1000 de meciuri doar Javier Zanetti.

Alţi doi jucători prezenţi în Qatar, care au cel puţin 1.000 de meciuri jucate în carieră, sunt portughezul Cristiano Ronaldo şi brazilianul Dani Alves.


Considerat unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, Messi a câștigat de șapte ori Balonul de Aur (record alltime), și șase Ghete de Aur europene. La Barcelona a câștigat 35 de trofee, printre care zece titluri în La Liga și patru UEFA Champions League.

Messi deține recordul pentru cele mai multe goluri în campionatul Spaniei (474) și cele mai multe goluri într-un sezon de La Liga și în Europa (50). De asemenea, e fotbalistul cu cele mai multe hattrick-uri în La Liga (36).

CITEȘTE ȘI:

Incredibil. Messi nu este nominalizat la Balonul de Aur

Șumudică, declarație savuroasă după transferul lui Messi la PSG: „Eu bag cardul, scot milionul. Îmi ajunge pentru un lapte și un sandwich”

Nu e glumă! Lionel Messi s-a ales cu un card Banca Transilvania

Ultimele Stiri
abonare newsletter