Sport

„U” Cluj, întâlnire importantă cu FC Argeș. Eugen Neagoe: „Suporterii să fie în număr cât mai mare la stadion și să ne susțină.”

Eugen Neagoe are așteptări mari înaintea meciului cu FC Argeș, ultimul disputat înaintea pauzei competiționale și îndeamnă suporterii „U” să vină în număr cât mai mare la stadion.

Suporterii „U” Cluj/ FOTO: Universitatea Cluj - Facebook Suporterii „U” Cluj/ FOTO: Universitatea Cluj - Facebook

 

 


„Este ultimul joc înaintea acestei pauze. Ne dorim foarte mult cele trei puncte. Îmi doresc să practicăm un fotbal frumos, suporterii să fie în număr cât mai mare la stadion și să ne susțină. Avem nevoie de sprijinul lor și ați văzut ce înseamnă să joci cu peste 20.000 de oameni în tribune. Avem o viteză în plus cu ei în spatele nostru. Nu o să fie un joc ușor, chiar dacă Argeșul a pierdut cu 5-0 contra celor de la Sepsi.”, a declarat Eugen Neagoe în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului.

 


Antrenorul Universității nu este interesat de lotul celor de la FC Argeș, subliniind propriile probleme medicale din lot.

„Mă interesează mai puțin ce se întâmplă la ei și de problemele pe care le au. Am văzut despărțirea de Latovlevici, un jucător important de altfel, un jucător cu experiență foarte mare. Mă gândesc la noi, la problemele pe care le avem, pentru că avem câteva probleme de efectiv.


Pe lângă Romario, despre care știți că este suspendat, avem câțiva jucători cu probleme pe care sper să îi refacem până la ora jocului. Dacă vom fi cu toții apți, cu siguranță vom fi mai puternici. Argeșul are în componența lotului jucători valoroși, care au demonstrat în decursul timpului, dar sper să intrăm în această mini-vacanță cu cele trei puncte”, a declarat Eugen Neagoe în cadrul unei conferințe de presă.

Un trecut bogat

Întâlnirile dintre cele două echipe au o istorie îndelungată. Primul meci a avut loc pe 26 noiembrie 1961, pe atunci Dinamo Piteşti, a întâlnit Ştiinţa Cluj, scor final 1-2. În retur, pe 1 iulie 1962, în victoria ardelenilor cu 5-1, s-a consemnat debutul lui Nicolae Dobrin, legendă a fotbalului românesc. Fostul mare internațional român, a rămas şi în ziua de astăzi, cel mai tânăr debutant din istoria primei ligi, având vârsta de 14 ani.


În cele 57 de întâlniri directe de până acum, Universitatea a reușit, 21 de victorii, în timp ce piteştenii şi-au trecut în cont 27 de succese, alte 9 meciuri încheindu-se la egalitate, conform site-ului LPF.

Pe 27 august 1994, „U” Cluj și FC Argeș s-au întâlnit în Divizia A pe vechiul „Ion Moina”, în fața a 4000 de spectatori. Scorul final a fost un spectaculos 3-3, pentru „studenți” marcând  Valentin Șandru și Marius Predatu de două ori.


„U” Cluj se află momentan pe poziția 13 a Superligii României, având cumulate 17 puncte, în timp ce FC Argeș se află pe poziția 11, având un total de 20 de puncte.

CITEȘTE ȘI:

Derby-ul Universităților. Mirel Rădoi: „Victoria celor de la U Cluj cu FCSB reprezintă un semnal de alarmă”

U Cluj a câștigat meciul cu Chindia Târgovişte. Scor 1-0

Ultimele Stiri
abonare newsletter