Sport

Rusoaica de la turneul de tenis din Cluj sare la gâtul ucrainenilor. „Dumnezeu nu le-a dat creier”

Rusoaica Anastasia Gasanova (23 de ani, locul 154 WTA) a lansat un atac dur la adresa Ucrainei, pe fondul conflictului militar care datează din februarie 2022.

 

Anastasia Gasanova a participat recent la Transylvania Open, fiind eliminată în calificările turneului de la Cluj-Napoca.


Sportiva din Rusia a declarat că nu mai rezistă și trebuie să-și spună punctul de vedere în legătură cu conflictul militar care afectează întreaga planetă.

Gasanova a locuit până în 2014 în Odesa, în sudul Ucrainei, și a povestit greutățile cu care s-au confruntat cetățenii ruși în 2014, când mai multe persoane au murit în Odesa. în timpul unei confruntări dintre separatiștii proruși și forțele ucrainene.


Gasanova s-a referit și la exploziile de pe podul din Crimeea și a menționat „lovitura de stat din 2014”.

Jucătoarea de tenis a justificat invazia declanșată de Vladimir Putin prin faptul că Ucraina ar fi avut o strategie greșită în privința republicilor separatiste proruse Donețk și Luhansk.


Îi pasă cuiva de faptul că au existat civili? Dacă în Ucraina există impacte ale bombardamentelor asupra oamenilor pașnici, e o tragedie, dar dacă asta se întâmplă în Rusia, e OK, așa merită. Dumnezeu nu le-a dat creier, din păcate. De ce sunt atât de fericiți? Dacă vor să recupereze Crimeea... distrugerea nu înseamnă construire. Am tăcut pentru mult timp și m-am săturat să tac. Acum îmi voi spune povestea din 2014.

În 2013 am venit în orașul Odesa, unde aveam baza de antrenament. Toată echipa mea era de acolo, adică erau ucraineni. Pe atunci, sponsorul meu era și el ucrainean. Totul a mers bine până în 2014, când a fost o lovitură de stat. Au fost proteste masive acolo și, se spune, președintele Viktor Ianukovici (n.r. - fostul președinte al Ucrainei) a fugit din țară... Nu! De fapt, l-au amenințat că îl vor ucide.


„Reacția oamenilor din Donețk când Putin a anunțat operațiunea militară? Aveau lacrimi de fericire în ochi"

Spun ce am văzut eu și prietenii mei cei mai apropiați. Am fost forțați să părăsim Ucraina. Potrivit martorilor oculari, militarii ucraineni au ucis oameni pentru că vorbeau rusă. După 2 mai 2014 a fost imposibil să fie purtate echipamentul naționalei Rusiei, puteai fi împușcat fără ezitare. Este interesant, pentru că Rusia, așa cum spun mulți, a ocupat Donețk, dar, din anumite motive, oamenii din Donețk vin la muncă în Rusia. De fiecare dată când am întrebat despre Donețk de-a lungul anilor, răspunsul a fost: Acolo se împușcă. Știți reacția oamenilor din Donețk când Putin a anunțat operațiunea militară? Aveau lacrimi de fericire în ochi. Oamenii de acolo s-au obișnuit cu sunetele bombardamentelor până în punctul în care nu au mai reacționat la ele", a transmis Gasanova, prin intermediul rețelelor sociale.


În acest moment, Anastasia Gasanova participă la turneul WTA 125 de la Rouen (Franța) și va evolua în calificări.

CITEȘTE ȘI:

Cadou de ziua de naștere a lui Putin? Podul care leagă Crimeea de Rusia, în flăcări! VIDEO

Vladimir Putin recunoaște că o confruntare directă între Rusia şi NATO ar fi o „catastrofă globală”

Jucătoarea de tenis din Cehia, Barbora Krejcikova, s-a retras de la Transylvania Open: „Sunt foarte dezamăgită”

Ultimele Stiri
abonare newsletter