Sport

Istoria CFR Cluj în primăverile europene. Meciuri cu Manchester United, Galatasaray sau Inter

CFR Cluj a învins-o pe Ballkani, scor 1-0, în ultima etapă a grupelor Conference League, și astfel s-a calificat în șaisprezecimile competiției.

sursă foto Facebook Fotbal Club CFR 1907 CLUJ sursă foto Facebook Fotbal Club CFR 1907 CLUJ

 

În urma succesului cu Ballkani, CFR Cluj a înregistrat cea de-a treia calificare în primăvara europeană a unei competiții UEFA.


Precedentele calificări obținute de CFR Cluj au fost în sezoanele 2012/2013 și 2019/2020, scrie digisport.ro.

Prima calificare obținută de CFR Cluj în primăvara europeană a avut loc după ce ardelenii au terminat pe locul trei în grupa din Champions League cu Manchester United, Braga și Galatasaray. Ardelenii au acumulat atunci 10 puncte, însă nu s-au calificat în primăvara europeană din Champions League, ci în Europa League.


CFR Cluj a dat atunci peste Inter, însă italienii au fost cei care au mers mai departe în competiție, câștigând la general cu 5-0.

A doua participare a celor de la CFR Cluj în primvara europeană a fost după un parcurs bun în grupele de Europa League, când elevii lui Dan Petrescu au încheiat pe locul doi în grupa de calificare cu Celtic, Lazio și Nantes.


De asemenea, ardelenii au fost eliminați după primul joc din primăvara europeană. CFR Cluj nu a pierdut dubla cu Sevilla, scor 1-1 la general, însă spaniolii au obținut calificare datorită regulii golului în deplasare.

Acum, în urma meciului cu Ballkani, cei de la CFR Cluj au obținut astfel a treia calificare în primăvara europeană.


În 2005, cei de la CFR Cluj au ajuns până în finala Cupei Intertoto, pierdută cu Lens, scor 2-4, o competiție de vară europeană în care ajungeau formațiile care nu reușeau să se califice în întrecerile UEFA. Această competiție a fost anulată în 2009.

CITEȘTE ȘI:

Alex Chipciu, săgeți otrăvite către fosta lui echipă CFR Cluj: „Prefer să joc la «U», să simt nebunia aia, decât să fiu într-un stil, ținut cu biciul”

CALIFICARE. Campioana României, CFR Cluj, vede primăvara europeană

Manchester United a rămas fără antrenor

Ultimele Stiri
abonare newsletter