Sport

Gabriela Ruse, în optimi la Transylvania Open, după un meci spectaculos

Jucătoarea româncă de tenis Gabriela Ruse s-a calificat în optimile de finală ale turneului Transylvania Open.

Jucătoarea româncă de tenis Gabriela Ruse s-a calificat în optimile de finală ale turneului Transylvania Open/ Foto: TransylvaniaOpen Jucătoarea româncă de tenis Gabriela Ruse s-a calificat în optimile de finală ale turneului Transylvania Open/ Foto: TransylvaniaOpen

 

 


Jucătoarea româncă de tenis Gabriela Ruse s-a calificat în optimile de finală ale turneului Transylvania Open (WTA 250), dotat cu premii totale de 251.750 de dolari şi găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca, marţi seara, după ce a învins-o pe franţuzoaica Harmony Tan cu 6-7 (5), 6-2, 6-3.

 


Ruse (24 ani, 104 WTA) a obţinut victoria după două ore şi 34 de minute. Gabriela Ruse, singura româncă ajunsă în optimi la Cluj-Napoca, a reuşit să întoarcă soarta meciului după ce a pierdut primul set şi a fost condusă în decisiv cu 2-0.

Ruse a pierdut primul set, un foarte echilibrat, în tiebreak, după ce Tan (25 ani, 122 WTA) a făcut diferenţa la 5-5.


Ruse a dominat setul secund, în care a condus cu 4-1, câştigând cu 6-2. În decisiv, Tan a avut 2-0 şi 3-1, dar Ruse a revenit spectaculos şi a reuşit o serie de cinci ghemuri care i-a adus victoria.

Cele două jucătoare erau la egalitate înaintea acestui duel, 1-1, ambele meciuri având loc la Grenoble. Ruse a câştigat în 2018 în optimi, cu 6-4, 5-7, 6-2, iar Tan s-a impus în 2019, în semifinale, cu 6-3, 5-0 (abandon Ruse).


Gabriela Ruse şi-a asigurat un cec de 3.800 de dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe chinezoaica Xiyu Wang (21 ani, 59 WTA), a şaptea favorită, care a trecut marţi de Jaqueline Cristian cu 6-3, 6-3.

 

CITEȘTE ȘI:

Jucătoarea româncă de tenis Jaqueline Cristian a fost invinsă în prima rundă a turneului Transylvania Open

Victorii surprinzătoare în primul tur al Transylvania Open WTA250. Ucraineanca Dayana Yastremska a fost surpriza zilei

Ultimele Stiri
abonare newsletter