Sport

Dan Petrescu ar negocia plecarea de la CFR Cluj, după meciul 0-1 cu Sivasspor

Dan Petrescu nu ar mai vrea să continue la campioana României. Antrenorul ar fi avut o întâlnire cu Neluțu Varga, în urma căreia s-ar fi decis să plece de la CFR Cluj.

Dan Petrescu ar negocia plecarea de la CFR Cluj, după meciul 0-1 cu Sivasspor. FOTO: Captură ecran Dan Petrescu ar negocia plecarea de la CFR Cluj, după meciul 0-1 cu Sivasspor. FOTO: Captură ecran

 

 


CFR Cluj a pierdut al doilea meci din grupele UEFA Conference League, 0-1 cu Sivasspor, joi seară. La finalul meciului, deranjați de rezultatul obținut, fanii ardeleni au început să strige: „Demisia, demisia!”. Însă Petrescu a susținut clar și răspicat la conferința de presă că nu are motive să plece de la campioana României. 

 


„Fiecare poate să zică ce vrea. Eu nu am de ce să îmi dau demisia. Sunt la clubul acesta de atâţia ani şi muncesc”, a spus Dan Petrescu, după meciul cu Sivasspor.

Dan Petrescu ar negocia rezilierea contractului

La doar o zi după, tehnicianul s-ar fi răzgândit. Potrivit Fanatik, acesta a avut o întâlnire cu finanțatorul echipei, iar după ce aceasta s-a încheiat, le-ar fi comunicat membrilor din staff că al treilea său mandat în Gruia a ajuns la final. Conform aceleiași surse, cele două părți negociază rezilierea contractului în acest moment, Petrescu având o clauză de 400.000 de euro. În cazul în care „Bursucul” va primi jumătate din sumă, acesta va pleca de la CFR Cluj. 


Nemulțumirile au început după meciul cu Ballkani, din UEFA Conference League, când ardelenii au obținut doar o remiză în Kosovo. Atunci, Dan Petrescu ar fi fost nemulțumit că nu ar fi beneficiat de suficient spirjin din partea conducerii, aceeași sursă susținând că Neluțu Varga ar fi început să-i caute deja un posibil înlocuitor. Tot după partida din cupele europene, omul de afaceri i-ar fi comunicat lui „Super Dan” că trebuie să obțină 10 puncte din acea grupă de Conference League și să revină pe locul 1 în campionat.

Petrescu a fost foarte deranjat de tot ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni la echipă și în jurul echipei. Iar ca să sugereze că nu glumește deloc atunci când vorbește de plecarea de la CFR, el și-ar fi pus în temă oamenii din staff că-și va anunța demisia după meciul cu FC Argeș, luni seară, 19 septembrie, la Pitești.


5 titluri de campion în România are Dan Petrescu, 4 dintre ele cu CFR Cluj (2018, 2019, 2020, 2022) și unul cu Unirea Urziceni (2009).

Cum au reacționat oficialii lui CFR Cluj după meciul cu Sivasspor?

Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, a vorbit despre situația echipei din Gruia și a anunțat că urmează ca oficialii campioanei României să poarte o discuție cu Dan Petrescu, dar crede că „Bursucul” nu este unicul vinovat pentru rezultatele slabe ale echipei.


„Din cauza unor rezultate, probabil și calitatea jocului. E un stil de joc cu care Dan Petrescu a câștigat meciuri și a adus trofee, pentru că nu s-a schimbat. Vina este împărțită. Rămâne de văzut, vom analiza ce facem în continuare. Nu se mai iau decizii la cald, ar trebui să fie o normalitate la orice club care se respectă. Vom analiza, nu facem aceste lucruri după joc. Stăm, ne gândim, o să discutăm și cu Dan Petrescu. Vrem să avem rezultate mai bune, să avem un joc mai mult spectaculos, să aducem mai mulți suporteri la stadion”, a declarat Cristi Balaj la Pro Arena.

Ion Crăciunescu l-a sfătuit pe Petrescu să plece

Amintim că CFR Cluj a pierdut pe teren propriu în fața celor de la Sivasspor, scor 0-1, în runda a doua din grupele UEFA Conference League. După meci, suporterii ardelenilor i-au cerut demisia lui Dan Petrescu, nemulțumiți fiind de jocul campioanei.

Ion Crăciunescu este de acord că prestația ardelenilor a lăsat de dorit și l-a sfătuit pe Dan Petrescu să ia în calcul să plece de la formația din Gruia și să înceapă o nouă aventură.

„Marea deziluzie a fost CFR Cluj. Sivasspor nu a avut niște rezultate de care să zici că sunt în formă maximă. CFR e campioană de atâția ani în România, o campionă care are un antrenor considerat cel mai bun din România. Jocul lor a lăsat de dorit, trist. Poate să se supere, poate să nu se supere, Dan Petrescu rămâne un antrenor foarte bun, dar trebuie să îți dea serios de gândit. Nu i-am văzut nici pe jucătorii de la CFR să ia foc. Pare că toată lumea e supărată, toată lumea pare să fie sătulă de ceva. Nu îi cer plecarea, spun să se gândească el. Pentru ce a făcut el, eu nu aș mai sta. Țipă lumea de pe margine că nu te mai vrea. Fă pasul că ai unde să te duci”, a declarat Ion Crăciunescu la Liga Digi Sport.

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj a transferat un nou jucător. Fundașul are peste 130 de meciuri în Liga 1

Eșec la limită. Fanii lui CFR Cluj i-au cerut demisia lui Dan Petrescu, după 0-1 cu Sivasspor

Ultimele Stiri
abonare newsletter