Sport

Cupa Mondială de Skateboard Under19 a avut loc la Cluj-Napoca, în acest weekend! Vezi VIDEO

Cupa Mondială de Skateboard Under19 din cadrul World Rookie Tour 2022, competiție de talie internațională, a avut loc în acest weekend în Skateparkul Rozelor.

Cupa Mondială de Skateboard Under19 a avut loc la Cluj-Napoca / Foto: captură ecran - Emil Boc Facebook Cupa Mondială de Skateboard Under19 a avut loc la Cluj-Napoca / Foto: captură ecran - Emil Boc Facebook

 

 


Un eveniment sportiv de talie internațională a avut loc în orașul Cluj-Napoca în acest sfârșit de săptămână și totodată, primul eveniment World Rookie Tour organizat vreodată la Cluj.

VEZI VIDEO AICI.


World Rookie Tour este destinat amatorilor de sporturi extreme, de acțiune, fiind cea mai mare competiție oficială de profil la nivel mondial.

Ediția din acest an a adus la Cluj-Napoca peste 80 de rideri de top din țări precum Austria, Italia, Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Serbia, Cehia, Israel și România.


„Parcul Rozelor, extins și reabilitat recent de Primăria Cluj-Napoca, a întrunit condițiile de concurs și omologare necesare, România primind astfel licență pentru organizarea campionatului mondial de skateboarding. Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, iar câștigătorii primelor trei locuri ale World Rookie Tour Cluj-Napoca au fost calificați automat în finala WRT care va avea loc la Innsbruck, în Austria. Felicitări tuturor participanților!”, a declarat primarul Emil Boc.

Prin proiectul de reabilitare și extindere a suprafeței zonei de agrement de la 1050 de mp la 2157 mp, realizat în 2021, Skatepark Rozelor a devenit unul dintre cele mai moderne parcuri de profil din țară. 


Acum, acolo pot fi găzduite evenimente internaționale în arii sportive precum skateboarding sau biking, susține primarul Emil Boc. Proiectul de extindere pentru Skatepark Rozelor a fost votat în cadrul procesului de bugetare participativă 2018.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Club Sportiv Extrem Rivulus Sport, cu sprijin financiar din partea Primăriei Cluj-Napoca în valoare de 100.000 lei.

CITEȘTE ȘI:

Campionatul Mondial de Skateboarding Under 19 se desfășoară în premieră la Cluj, în Skateparkul Rozelor

Skatepark-ul Rozelor e gata! Cum arată parcul pentru sporturi extreme? - FOTO

abonare newsletter