Sport

Campionatul Mondial de Skateboarding Under 19 se desfășoară în premieră la Cluj, în Skateparkul Rozelor

Cluj Rookie Fest: Peste 80 de rideri de top lume concurează pentru un loc în marea finală World Rookie Tour. Campionatul Mondial de Skateboarding Under 19 se desfășoară la Cluj-Napoca.

Skateparkul Rozelor, Cluj-Napoca /Foto: World Rookie Tour Skateparkul Rozelor, Cluj-Napoca /Foto: World Rookie Tour

 

 


Prima etapă World Rookie Tour (WRT) de skateboarding organizată vreodată în Cluj-Napoca și a doua din România, va avea loc între 8-11 septembrie 2022, în Skatepark Rozelor.

 


Peste 80 de rideri de top mondial din țări precum Austria, Italia, Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Serbia, Cehia, Israel și România vor concura la disciplina Street. Arbitrajul va fi realizat de Iztok Sumatic, Head Judge la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022, alături de echipa sa.

Concurenții se vor întrece la una dintre cele două categorii de vârstă: sub 15 ani, și 15-19 ani, feminin și masculin. Competiția este OPEN și va începe cu etapa de calificări. Câștigătorii primelor trei locuri ale World Rookie Tour Cluj-Napoca pe fiecare disciplină se vor califica automat în finala WRT, care va avea loc la Innsbruck, în Austria, în 10 septembrie – 2 octombrie 2022.


Câștigătorul overall și încă un participant ales de brigada de arbitri (de obicei „best girl”) vor primi, fiecare, un „pachet all inclusive” pentru marea finală, care include: costurile de cazare, cina festivă cu toți câștigătorii World Rookie Tour 2022, o sesiune foto și taxa de participare. Valoarea totală a premiilor oferite la World Rookie Tour Cluj-Napoca se ridică la 25.000 de lei.

Unul dintre concurenți este românul Patric Iluț (13 ani), lider al clasamentului mondial World Rookie Tour la categoria groms (sub 15 ani). I se spune The Flying Boy și, de la 5 ani, câștigă titluri și uimește întreaga comunitate de rideri profesioniști. Tatăl său este unul dintre organizatorii competiției de la Cluj.


Skateparkul Rozelor, oficial la standarde de campionat mondial

România a primit licență pentru organizarea unei etape de campionat mondial de skateboarding după ce oficialii WRT au vizitat Skateparkul Rozelor și s-au asigurat că sunt îndeplinite condițiile logistice necesare. Parcul a fost reabilitat și extins din fonduri publice locale tocmai pentru ca acesta să devină un reper pe harta competițiilor naționale și internaționale de sporturi extreme.

„Cluj Rookie Fest este un eveniment foarte important pentru Cluj-Napoca, care deja și-a câștigat pe deplin titlul de oraș sportiv. Iar noi ne bucurăm la fel de mult că, la puțin timp după reabilitarea Parcului Rozelor, am reușit să aducem aici o competiție de acest nivel. Ski&Outdoor Magazine este un proiect care susține mișcarea în aer liber și sporturile de acțiune nu doar prin crearea de conținut de calitate, ci și prin implicarea activă în evenimente culturale de profil, competiții și activități outdoor”, a spus Andrei Huțanu, redactor-șef ski-outoor.ro, co-organizator al Cluj Rookie Fest.


Program Cluj Rookie Fest 2022:

Joi, 8 septembrie 

  • Sosirea participanților

Vineri, 9 septembrie

  • Înregistarea participanților
  • Sesiune de antrenamente în Skatepark Rozelor

Sâmbătă, 10 septembrie

  • 08:30-10:30 – antrenament
  • 10:45-11:00 – ședințe tehnice
  • 11:00-15:00 – calificări (feminin/masculin)
  • 15:30-17:30 – finala (feminin / masculin)
  • 18:00-18:30 – festivitatea de premiere
  • 19:00-21:00 – DJ Party

Duminică, 11 septembrie

  • Back-up Day

Cluj Rookie Fest va fi transmis LIVE, la nivel mondial, pe pagina oficială de Facebook World Rookie Tour și pe site-ul oficial al Campionatului Mondial Skateboarding boardriding.com. Accesul la eveniment este liber.

WRT este cea mai mare și singura competiție de sporturi de acțiune cu punctaje oficiale din lume dedicată tinerilor sub 19 ani, cu peste 3000 de rideri participanți la disciplinele: snowboard, freeski, skateboard și, din vara anului 2021, la surf. 

CITEȘTE ȘI:

Skatepark-ul Rozelor, VANDALIZAT la scurt timp după finalizare FOTO

Skatepark-ul Rozelor e gata! Cum arată parcul pentru sporturi extreme? - FOTO

Etichete: skatepark
Ultimele Stiri
abonare newsletter