Social

Ambasadorul Israelului, prezent la comemorarea celor 18.000 de evrei deportați din Cluj în lagărele de la Auschwitz. FOTO

David Saranga, ambasadorul Israelului în România, a participat marți la comemorarea celor 18.000 de evrei care au fost deportați din Cluj în lagărele de la Auschwitz.

Ambasadorul Israelului, prezent la comemorarea celor 18.000 de evrei deportați din Cluj în lagărele de la Auschwitz / Foto: Ambasada Israelului în România - Facebook Ambasadorul Israelului, prezent la comemorarea celor 18.000 de evrei deportați din Cluj în lagărele de la Auschwitz / Foto: Ambasada Israelului în România - Facebook

 

 


Înainte de a fi deportați în lagărele de exterminare, cei 18.000 de evrei au fost adunați în ghetoul de la fabrica de cărămizi din Cluj.

 


În cursul zilei de marți a avut loc un eveniment comemorativ în Cluj-Napoca, la care a participat și ambasadorul Israelului:

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„E.S. David Saranga a participat ieri la comemorarea celor 18.000 evrei adunați în ghetoul de la fabrica de cărămizi din Cluj și deportați în lagărele de exterminare de la Auschwitz.


Evenimentul comemorativ a avut loc la Templul Memorial al Deportaților Evrei, recent reabilitat”, a transmis Ambasada Israelului în România.

Ambasadorul a admirat și „efortul remarcabil” depus de comunitatea de la Cluj în crearea unui „templu modern”, referindu-se la lucrările de reabilitare a Sinagogii.


„În ultimii trei ani domnul Ambasador a urmărit lucrările de reabilitare desfășurate la Sinagoga Neologă din Cluj, admirând efortul remarcabil al comunității în crearea unui templu modern”, au adaugat cei de la Ambasadă.

CITEȘTE ȘI:

Sinagoga Neologă de pe strada Horea, o adevărată poveste tristă despre soarta comunității evreiești

Comunitatea Evreilor din Cluj a oprit vânzarea unui registru din secolul al XIX-lea. Casa de licitații din New York a suspendat licitația

abonare newsletter