Social

Cursuri de limba ucraineană, predate gratuit la UBB Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță că organizează un curs deschis de limba ucraineană,  susținut de lect. univ. dr. Mihaela Herbil, cadru didactic al Facultății de Litere.

Cursuri de limba ucraineană, predate gratuit la UBB Cluj. Sursa foto: Depositphotos.com Cursuri de limba ucraineană, predate gratuit la UBB Cluj. Sursa foto: Depositphotos.com

 

 


Un curs gratuit de limba ucraineană va fi organizat de Universitatea Babeș-Boyai Cluj. Cursul va fi susținut de lect. univ. dr. Mihaela Herbil, cadru didactic al Facultății de Litere.

 


Potrivit unui anunț postat pe rețelele de socializare. Cursul este unul de inițiere în limba ucraineană și se desfășoară în perioada 17 mai – 17 iunie. Cursul se va desfășura online și cuprinde un număr de 80 de ore, iar participarea este gratuită. Înscrierile se fac la adresa: oana.lupulescu@ubbcluj.ro.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

În luna aprilie, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a anunțat că organizează un curs gratuit de inițiere în limba română pentru refugiații din Ucraina. Cursul a avut loc în perioada 11 aprilie - 10 mai 2022, de trei ori pe săptămână. Acesta a fost adresat persoanelor refugiate din Ucraina, unde are loc un conflict armat, care vor să studieze limba română la nivel de începători. Cursul a fost gratuit și s-a organizat în format online. 


Refugiații pot primi consiliere psihologică gratuită

Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca oferă gratuit consiliere psihologică refugiaților din Ucraina. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca vine în sprijinul cetățenilor ucraineni care în aceste zile au nevoie de suport emoțional și consiliere psihologică, în urma șocului emoțional produs de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Astfel, centrele de specialitate din cadrul UBB au anunțat că oferă ajutor acelor persoane care sunt direct afectate de război și au nevoie de suport în gestionarea emoțiilor.


Serviciul este deschis oricărui cetățean ucrainean care se află pe teritoriul României. Aceștia pot beneficia de consiliere atât online cât și față în față.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a transmis, imediat după începerea războiului în Ucraina, că își menține și întărește poziția exprimată cu privire la susținerea profesorilor, cercetătorilor și studenților din Ucraina, astfel încât aceștia să-și poată continua activitățile academice, așa cum a fost aceasta exprimată național și internațional. UBB a arătat atunci că primit primele solicitări în acest sens și le va analiza cu celeritate.


De altfel, Universitatea noastră a anunțat deja autoritățile naționale că se pot baza pe noi în acordarea de sprijin academic și material (ex. cazare/hrană etc.) persoanelor refugiate în această perioadă din Ucraina, dacă va fi nevoie, în funcție de resursele pe care le avem și cadrul legal existent.

Sursa foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Curs gratuit de limba română pentru refugiații din Ucraina, la UBB Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter