Educație

Curs gratuit de limba română pentru refugiații din Ucraina, la UBB Cluj-Napoca

Universitatea Babeș-Bolyai din CLuj-Napoca (UBB) organizează un curs gratuit de inițiere în limba română pentru refugiații din Ucraina.

Curs gratuit de limba română pentru refugiații din Ucraina, la UBB Cluj-Napoca Curs gratuit de limba română pentru refugiații din Ucraina, la UBB Cluj-Napoca

 

 


Cursul va fi organizat în perioada 11 aprilie - 10 mai 2022 și se va desfășura de trei ori pe săptămână. Acesta este adresat persoanelor refugiate din Ucraina, unde are loc un conflict armat, care vor să studieze limba română la nivel de începători.

 


Cursul este gratuit și se va organiza în format online. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Cererea de înscriere pentru acest curs este deja foarte mare, iar pentru a se putea organiza în condiții optime, cursul va fi oferit pentru un număr de 180 de participanți care s-au înscris in mai puțin de 48 ore de la lansarea ofertei.


Studenții ucraineni vor beneficia de burse în România

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat în luna martie că studenții ucraineni refugiați în România vor beneficia de burse educaționale, la fel ca studenții români. Universitățile pot primi, totodată, profesori ucraineni.

Totodată, există un program care gestionează schimburile universitare, prin care instituţiile de învăţământ superior româneşti pot primi profesori refugiați din Ucraina.


„Bursele pe care Ministerul Educaţiei le acordă în această situaţie sunt nişte burse pe care le apreciez a fi generoase. Este vorba de 590 de euro pe lună pentru cei care posedă titlul de profesor, de 390 euro pe lună pentru cei care posedă titlul de conferenţiar obţinut într-o universitate din Ucraina, de 360 de euro pentru cei care posedă titlul didactic de lector sau şef de lucrări şi 330 de euro pe lună pentru cei care posedă titlul de asistent universitar”, a precizat Sorin Cîmpeanu, în luna martie a anului 2022.

CITEȘTE ȘI:

Bărbați din Ucraina, blocați în Munții Maramureșului după ce au fugit din calea războiului. Unul dintre ei a murit

Cazare gratuită în 20 de locuințe din Cluj-Napoca pentru bolnavii refugiați din Ucraina

abonare newsletter