Social

Campania de strângere de alimente pentru persoanele vârstnice din Cluj se apropie de final. Ultima zi în care se poate dona

Serviciul de Ajutor Maltez Cluj-Napoca derulează în această perioadă o campanie de strângere de alimente greu perisabile pentru a oferi o bucurie în preajma sărbătorilor de iarnă persoanelor nevoiașe.

„Masa pe roţi”, un program de sprijinire a bătrânilor nevoiași din Cluj. „Masa pe roţi”, un program de sprijinire a bătrânilor nevoiași din Cluj.

 

 


Persoanele interesate pot dona până inclusiv luni, alimente neperisabile (făină, orez, ulei, zahăr,griș, zahăr, paste sau dulciuri) între orele 11:00 și 17:00 la sediul Maltez din Cluj-Napoca, Strada Nuferilor, Nr.1.

 


„Serviciul de ajutor Maltez are un program destinat persoanelor vârstnice numit «Masa pe Roți». Asta presupune că noi oferim mâncare caldă, câte un meniu pe zi, persoanelor singure și persoanelor cu venituri mici (pensionari și familii). Cunoscându-le nevoile, dorim să ne implicăm, să-i ajutăm în perioada aceasta care urmează, perioada sărbătorilor. Pe de altă parte, din păcate, cantinele care ne deservesc închid, noi nu dorim să îi lăsăm fără mâncare și le oferim câte un pachet cu alimente”, a declarat pentru monitorulcj.ro, Andrasi Paula, asistent social și coordonator al programului „Masa pe Roți”.

ONG-ul, înființat în 1992

Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR) este una dintre cele mai vechi organizații non-profit din România, înființată în 1992 cu misiunea de a ajuta persoanele aflate în nevoie.


Zeci de mii de oameni sunt asistați anual prin programele organizației. Dar, ca la toate ONG-urile din țară, munca de a strânge finanțări pentru proiecte este o luptă zilnică. Cu bani puțini, dar cu o echipă și voluntari foarte dedicați, SAMR reușește totuși să ducă mai departe programe ce asigură o minimă normalitate pentru multe categorii vulnerabile – persoane cu handicap, oameni fără adăpost, bătrâni abandonați și mulți alții.

„Masa pe roţi” este un proiect de suflet al Serviciului de Ajutor Maltez în România care se derulează la Cluj-Napoca de 25 de ani. Zilnic, o masă caldă, sănătoasă, le este transportată şi oferită vârstnicilor imobilizaţi în locuinţele lor, bolnavi, slăbiţi de vârstă şi cu venituri mici.


Prin proiectul „Masa pe roţi” organizaţia încearcă să uşureze povara vârstnicilor nevoiaşi şi să le ofere o bătrâneţe mai senină.

Pentru alte informații puteți suna la numărul de telefon: 0770384986.

CITEȘTE ȘI:

Cea mai „veselă” cursă, la Cluj. Moș Crăciun, alergat în scop caritabil de copii și adulți, în Parcul Central. GALERIE FOTO

Ajutor pentru pensionarii cu venituri mici. Care sunt condițiile și ce sumă vor primi?

Ultimele Stiri
abonare newsletter