Social

Doi studenți de la UBB s-au calificat în rundele eliminatorii ale Campionatelor Europene de Dezbateri

Echipa Universității Babeș-Bolyai formată din Anda Prunea şi Mihai Morar, ambii studenți în anul 3 în cadrul Facultăţii de Drept, s-au calificat în rundele eliminatorii ale Campionatelor Europene de Dezbateri care au loc în această săptămână la Viena.

Aceasta este a cincea calificare consecutivă a unei echipe a Universității Babeș-Bolyai în rundele eliminatorii ale prestigioasei competiţii care reunește anual peste 650 de studenți reprezentând 120 de universități din 26 de țări europene.

Echipa Universităţii din Cluj-Napoca a reuşit performanța de a se califica în sferturile de finală ale competiției după nouă runde preliminare, desfăşurate în perioada 3-5 august, în care echipa românească a dezbătut pe diferite teme. În fazele eliminatorii, competiţia se desfăşoară pe două niveluri de participare, în functie de nivelul de utilizare a limbii engleze: limbă nativă (EPL) sau a doua limbă vorbită (ESL), echipa românească făcând parte din competitiția ESL.


Ea va intra în sferturile de finală la ora 16.00 (ora locală), urmând să dezbată cu echipele universităților din Tel Aviv și Haifa pentru un loc în semifinale.

Totodată, în 2014 una din echipele Universității Babeș-Bolyai, formată din Ioana Stupariu și Radu Cotarcea, a reușit să ajungă până în finala Campionatului European de Dezbateri de la Zagreb, în timp ce echipa formată din Anda Prunea si Mihai Morar a ajuns până în finala prestigiosului Paris Open.

Ultimele Stiri
abonare newsletter