Social

Premieră: în România se va putea face transplant de mână

Prima etapă pentru introducerea tehnicii de transplant de mână în România va avea loc la Cluj.

Miercuri va fi organizat cursul “Următorul pas în transplantul din România: Transplantul de mână”. “La nivel mondial a fost nevoie de mai bine de 34 de ani de la prima încercare, pentru ca transplantul de mână să se dovedească a fi un succes. Centrul universitar Cluj-Napoca este acum pregătit atât din punct de vedere logistic cât și din punct de vedere al vastei experiențe a medicilor pentru a deschide ușile către acest domeniu și pentru a iniția transplantul de mână și în România”, au declarat organizatorii cursului.

La eveniment vor fi prezente două dintre cele mai renumite personalităţi din domeniu: dr. Maria Siemionow și dr. Wlodzimierz Siemionow din Statele Unite ale Americii, precum și dr. Riccardo Giunta din Germania. România are o experiență deosebit de bogată în ceea ce privește transplantul de organe (rinichi, ficat, inimă). Începând cu anul 2006, mai mult de 3.000 de pacienți au beneficiat de transplant de organe în România în renumite centre, precum cele de la Spitalul Fundeni pentru transplantul de ficat, de la București, Cluj-Napoca și Iași pentru transplantul de rinichi și București și Târgu Mureș pentru transplantul de cord.


Cursul este organizat de Societatea Română de Chirurgia Mâinii, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal și Societatea Română de Microchirurgie Reconstructivă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter