Social

Cercetașii clujeni vor participa la construcția unei case pentru o familie defavorizată

Exploratorii tineri cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani, reprezentanți ai Organizației Naționale Cercetașii României, filiala Cluj-Napoca, împreună cu Organizația Habitat For Humanity, vor lua parte la un proiect de întrajutorare. Tinerii vor contrui o casă pentru o familie defavorizată.

sursa foto: scoutscluj.ro sursa foto: scoutscluj.ro

Proiectul, sub denumirea lui Scouts for Humanity, va avea loc în perioada 2-8 august, în comuna Jucu de Sus, pe șantierul Organizației Habitat For Humanity. Acesta are ca scop construcția unei case pentru o familie defavorizată din această zonă.

Pe lângă munca efectivă la construcția casei, exploratorii vor avea parte de câteva activități specifice cercetășești, cum ar fi jocuri de echipă, drumeții, cântece de chitară la focul de tabără. Pe toată durata proiectului, cei 8 cercetași își vor stabili tabăra în vecinătatea zonei de muncă, aceștia descurcându-se singuri.


Pentru a strânge fondurile necesare pentru materiale, mâncare și transport, cercetașii au organizat o zi de vânzări: Yard Sale for Humanity, într-un local din Cluj-Napoca, unde au adus haine, cărți, muzică, jocuri și jucării.

Acest proiect marchează momentul de trecere al exploratorilor, către ramura superioară de vârstă, seniorii, si are ca scop, pe langă voluntariat, dezvoltarea personală a participanților, pe cele 6 arii de dezvoltare: fizic, intelectual, social, afectiv, spiritual și de caracter, și promovarea valorilor cercetășești conform metodei specifice Scout.

Ultimele Stiri
abonare newsletter