Social

Paramedicul clujean Florin Benea va primi transplantul de măduvă

În doar două luni de la debutul campaniei de colectare a fondurilor necesare intervenţiei chirurgicale de specialitate pentru Florin Benea, paramedic pompier în cadrul SMURD Cluj, s-a reușit strângerea sumei de 151.409 euro, pentru transplantul pe care acesta îl va efectua la o clinică de specialitate din Milano, la sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai.

În prezent, acesta este internat la Secţia de Hematologie a Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca, unde urmează încă o cură de chimioterapie, după care este planificat pentru începerea tratamentului specific și a procedurilor de pregătire pentru transplant, la Milano.

Costurile intervenției de transplant au fost evaluate între 105.000 – 135.000 de euro, având donatorul din familie, la care sunt adăugate costurile pentru perioada de recuperare și analizele post - intervenție, ce pot avea o durată de aproximativ 6 luni.


Atât familia lui Florin, cât și colegii din cadrul ISU Cluj şi UPU-SMURD Cluj, doresc să aducă mulțumiri tuturor celor care s-au implicat și au făcut posibilă această intervenție, dând dovadă de empatie şi solidaritate cu paramedicul clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter