Social

O clujeancă reclamă faptul că a fost trimisă cu sângele în pungă la un laborator pentru analize

O clujeancă este supărată pe „sistemul mafiot din sistemul medical”, după ce a fost trimisă cu sângele tatălui ei într-o pungă pentru analize. Femeia, recent întoarsă din Italia, a simţit pe propria piele problemele cu care se confruntă românii şi lipsurile din sistemul medical românesc.

Zirbo Floarea Zirbo Floarea

Tatăl femeii, în vârstă de 84, a suferit în urmă cu doi ani o operaţie complexă pe inimă în Italia. Joia trecută, 5 martie, a suferit o criză în casa unde trăieşte din comuna Râşca, judeţul Cluj, iar vineri a fost adus la Institutul Inimii pentru investigaţii.

„Aveam nevoie de analize. La spital nu le puteam face pentru că le lipsea ceva. M-au trimis la Synevo. M-am dus la doctoriţe şi aveam nevoie de analize foarte repede. Analizele de rutină s-au făcut vineri, iar analizele aprofundate luni. De la spital mi-a dat eprubeta cu sângele în mână şi cu analiza cu care trebuie făcute şi m-au trimis la Synevo şi mi s-a spus că analizele trebuie făcute repede. Le-am spus asta fetelor de la Synevo. Am plătit 150 de lei şi am întrebat când pot să le ridic. Mi s-a spus că durează mult: «trebuie să vină maşina la ora 13:00 şi pe urmă să le ducă sus la Oncologie la laborator şi nu ştim când o să ajungă», mi-au spus fetele. Eu le-am spus că aveam nevoie de analize de vineri, iar ele au zis că, dacă vreau, să merg eu cu ele. Mi-au pus eprubeta cu sânge într-o pungă şi m-au trimis sus la Oncologie la Synevo”, povesteşte revoltată Zirbo Floarea.


A scos sângele din poşetă

Femeia mai spune că în momentul în care a scos sângele din poşetă pentru analiză angajatele laboratorului au refuzat să-l primească.

“Ajung acolo, bineînţeles că scot punga cu sângele din poşetă, deşi nu cred că sângele se poartă cu poşeta, şi îi pun punga pe birou la fată şi îmi spune revoltată: «Păi cum mi le daţi aşa? Eu nu pot să le iau aşa!» I-am spus că colegele ei mi le-au dat aşa. I-am spus să-şi ia analizele şi să le desfacă. «Noi nu putem să-l primim aşa», mi-a spus ea. I-am explicat că-i treaba lor, pentru că pe mine aşa m-au trimis: cu sângele în pungă. Şi am făcut scandal.  Mi-au spus că trebuie să aştept o jumătate de oră pentru analiza cea mai importantă şi celelalte vi le trimitem. Le-am spus să-mi facă analizele pentru că eu nu mă mişc până nu am toate analizele. Într-o jumătate de oră mi-au făcut toate analizele şi i-am spus să-mi le trimită urgent la Spital. Şi le-au făcut. Sunt foarte supărată pe sistemul mafiot din sistemul medical”, a spus revoltată Zirbo Floarea.


Femeia susţine că în ciuda acestor probleme, tatăl ei se simte în acest moment bine. „Sunt foarte revoltată de faptul că în secolul 21 eşti trimis cu sângele în pungă pentru analize medicale şi tot sistemul este viciat”, a mai spus Zirbo Floarea.

Contactaţi telefonic de Monitorul de Cluj, reprezentanţii laboratorului Synevo nu au dorit să comenteze situaţia. Reprezentanţii Institutului Inimii şi ai Spitalului Oncologic nu au putut fi contactaţi pentru o părere până la ora publicării articolului.

abonare newsletter