Social

La o școală din Cluj, elevii învață în frig, cu gecile pe ei

Mai mulți părinți se plâng că în sălile de clasă ale școlii unde studiază copiii lor este atât de frig încât elevii stau îmbrăcați ca afară. Reprezentanții școlii neagă existența problemei, iar conducerea ISJ Cluj spune că nu este de competența inspectoratului.

La o școală din Cluj, elevii învață în frig, cu gecile pe ei  La o școală din Cluj, elevii învață în frig, cu gecile pe ei

Mai mulți părinți ai unor copii, care învață la Școala Generală Liviu Rebreanu din cartierul Mănăștur, se plâng de condițiile în care sunt obligați  să învețe copiii. Lipsa de căldură din școală, spun părinții deranjați, îi obligă pe copii să stea îmbrăcați cu geci și paltoane pe tot parcursul zilei. "Am înțeles că ar mai fi plângeri de la părinți și copii care merg la școală la L. Rebreanu. Aici nu merge încălzirea, iar elevii sunt obligați să rămână îmbrăcați cu paltoane și geci la ore",  a spus un părinte pe un site de sesizări și reclamații.

În plus, părinții sunt cu atât mai deranjați cu cât directoratul școlii generale nu face nimic pentru a remedia situația. "Conducerea nu face nimic, ei stau bine mersi cu fundul pe reșouri, dar fata mea a răcit rău", a scris un clujean într-o sesizare.


Alt părinte dorește normalitate și condiții minime pentru copilul său. "D-na directoare nu ia nici o măsura, poate să nu-i supere pe cei ce au numit-o, în detrimentul elevilor după care își ia salariul. Noi dorim doar normalitate și condiții minime, 20 grade nu 16-17 cum e acum", a mai scris alt părinte pe site.

Contactați telefonic, reprezentanții Școlii Generale Liviu Rebreanu au spus că această problemă nu aparține de școala lor. "Nu este vorba despre școala noastră. Noi avem centrală proprie", au declarat reprezentanții școlii. Aceștia au precizat că poate este vorba de liceul din Turda care poartă același nume.


Pe de altă parte, Valentin Cuibus, inspectorul școlar general al județului Cluj, susține că această problemă nu se încadrează în responsabilitățile sale. "Fiind vorba de o chestiune administrativă, la asta vă poate răspunde Primăria", a declarat acesta.

Un articol scris de Ana Racheleanu

Ultimele Stiri
abonare newsletter