Social

Trei şcoli din Cluj-Napoca, modernizate cu bani europeni

Trei şcoli din municipiul Cluj-Napoca vor fi modernizate în perioada următoare printr-un proiect european de reabilitare a infrastructurii educaţionale şi creştere a capacităţii de şcolarizare.

Este vorba de Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu", Liceul Teoretic „Avram Iancu" şi Liceul Teoretic „Mihai Eminescu". Proiectul a intrat în etapa de implementare la sfârşitul lui decembrie 2014, mai precis în data de 30, iar termenul de finalizare este de 12 luni.

"S-a semnat contractul de servicii de management de proiect, iar în prezent se derulează licitaţia pentru achiziţia lucrărilor de execuţie. Prin acest proiect avem în vedere asigurarea calităţii şi îmbunătăţirii condiţiilor de acces la educaţie", au afirmat reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.


Bugetul total al proiectului, pe cele trei unităţi de învăţământ, este de 62.522.750 lei (14.075.360 euro, după cursul BNR din 11 februarie), din care valoarea nerambursabilă solicitată este de 48.559.740 lei (10.931.954 euro), în timp ce contribuţia municipiului este de 1.966.256 lei (442.651).

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" va beneficia de lucrări de mansardare a corpului principal existent şi de extindere a acestuia pe latura vestică, la același regim de înălțime, P+1. De asemenea, se va extinde sala de sport, se va realiza o sală multifuncţională, de festivităţi şi conferinţe, şi se vor face 11 noi săli de clasă şi cabinete/ laboratoare.Proiectul prevede achiziţionarea a 338 de piese de mobilier, 43 de echipamente didactice pentru cabinete şi laboratoare, 123 de echipamente specifice sălii de sport şi 174 de echipamente IT.


În ceea ce priveşte Liceul Teoretic „Avram Iancu", după încheierea lucrărilor de modernizare acesta va avea 16 noi săli de clasă. De asemenea, se va extinde sala de sport, iar pentru corpul mic s-a propus extindere pe verticală cu două nivele peste cel existent. Liceul va primi 123 de noi echipamente specifice sălii de sport, 343 de piese de mobilier şi 110 echipamente IT.

La Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu" se vor desfăşura lucrări de etajare a corpurilor C şi D şi se vor realiza două extinderi P+3, una între corpurile A şi B şi alta între B şi D. De asemenea, se va face şi o sală multifunctională de festivităţi şi conferinţe, alături de 20 de noi săli de clasă şi cabinete/ laboratoare. Dotările prevăzute cuprind 1254 de piese de mobilier, 721 de echipamente didactice pentru cabinete şi laboratoare şi 421 de echipamente IT.

Ultimele Stiri
abonare newsletter