Social

Un clujean a reușit să fure bijuterii de peste 8.000 de euro dintr-un autoturism

Poliţiştii au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de sustragereaunor bijuterii, faptă prin care ar fi produs un prejudiciu de circa 8.000 de euro.

Poliţişti din cadrul IPJ Cluj au reuşit depistarea unui bărbat care ar fi sustras bijuterii în valoare de circa 8.000 de euro, dintr-un autoturism parcat în curtea unui imobil din Dej.

Potrivit IPJ Cluj, în cursul lunii decembrie 2014, bărbatul de 31 de ani, din Dej, ar fi pătruns, pe timp de noapte, în curtea unei locuinţe din Dej şi ar fi sustras, dintr-un autoturism parcat, o borsetă în care se aflau bijuterii. Ulterior, bărbatul ar fi valorificat bijuteriile prin depunerea acestora la case de amanet de pe raza municipiului Cluj-Napoca, pe numele unui alt bărbat. O parte din bunurile sustrase au fost găsite şi indisponibilizate de către poliţişti pentru recuperarea prejudiciului.


Faţă de bărbatul depistat, cercetat pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat”, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Judecătoriei Dej cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, precum şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului.


Polițiștii clujeni atrag atenția asupra faptului că printre cauzele care favorizează comiterea acestui gen de infracţiuni se regăseşte neglijenţa posesorilor de autovehicule care lasă la vedere bunuri tentante pentru persoanele predispuse la astfel de fapte (exemple: borsete, portmonee, telefoane, sisteme de navigaţie, etc). Ei recomandă proprietarilor de autoturisme să manifeste atenţie şi să nu depoziteze în autoturism bani ori bunuri de mare valoare.
De asemenea, le reasc clujenilor faptul că măsurile de protecţie care trebuie luate în momentul parcării autovehiculului sunt la îndemâna oricui şi constituie elementul cheie pentru descurajarea potenţialilor infractori.

abonare newsletter