Social

Ştampila dispărută în primul tur de la o secţie din Cluj a fost adusă înapoi de o bătrână

O ştampilă cu menţiunea „Votat” dispărută în primul tur al alegerilor prezidenţiale de la o secţie de votare din Cluj a reapărut duminică, când o bătrână a adus-o înapoi.

Potrivit preşedintelui BEJ Cluj, Monica Trofin, ştampila dispăruse din cadrul secţiei numărul 2 din Cluj-Napoca, organizată în Colegiul Economic „Iulian Pop”, situat în centrul oraşului.

 La acel moment, în data de 2 noiembrie, la primul tur de scrutin, procesul electoral a continuat la acea secţie cu doar patru ştampile din cinci. La momentul raportării dispariţiei ştampilei, pentru acest caz a fost deschis un dosar penal de către poliţie, urmând ca ancheta să îşi urmeze cursul.
Potrivit Elenei Rusu, preşedinta secţiei din care a dispărut ştampila, bătrâna care a plecat cu ea din greşeală are 84 de ani.

„Ştampila a fost adusă înapoi, duminică, de o femeie în vârstă de 84 de ani care a spus că a luat-o din greşeală şi că a pus-o în buzunar. Femeia a dat şi declaraţie în faţa poliţiştilor, iar ştampila respectivă a fost sigilată. Ea va fi predată către BEJ Cluj după ce se încheie procesul de vot. Noi am primit, acum, pentru turul al doilea cinci ştampile, după ce la primul tur am rămas cu patru în urma dispariţiei acelei ştampile”, a spus Elena Rusu.

În judeţul Cluj au fost organizate 654 de secţii de votare, iar în total, pe liste sunt înscrişi 602.620 de alegători. Secţiile au fost dotate cu un total de 3.270 de ştampile de vot.

abonare newsletter