Social

360.000 carduri de sănătate au ajuns la clujeni

360.090 carduri de sănătate au fost predate până acum asiguraților din județul Cluj, fie direct la domiciliul acestora sau, în cazul în care asiguraţii nu au fost găsiţi la domiciliu - la sediile oficiilor poştale, în baza avizului lăsat de factorul poştal şi a actului de identitate.

360.000 carduri de sănătate au ajuns la clujeni 360.000 carduri de sănătate au ajuns la clujeni

28.000 de carduri urmează a fi distribuite în aceste zile de către factorii poştali, la domiciliul asiguraţilor. Potrivit reprezentanților Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Cluj, 58.000 carduri se regăsesc la sediile oficiilor poştale pe motiv că, destinatarii acestora care nu au fost găsiţi la domiciliu cu ocazia celor două vizite făcute de factorul poştal în scopul predării cardurilor nu s-au prezentat cu avizul şi actul de identitate spre a-şi ridica cardurile de la sediul oficiilor poştale indicate.

“Întrucât, începând din anul 2015 serviciile medicale care se acordă în sistemul de asigurări sociale de sănătate vor fi validate şi decontate doar în baza cardului iar prezentarea acestuia la furnizorii de servicii medicale (medic de familie, medic specialist, spital, farmacie, laborator) va deveni obligatorie rugăm pe această cale asiguraţii care au fost avizaţi de către factorii poştali să se prezinte (cu avizul şi actul de identitate) la sediile oficiilor poştale indicate, pentru a-şi ridica cardurile naţionale de asigurări sociale de sănătate”, a explicat Crina Grozav, purtătorul de cuvânt al CAS Cluj.


Cardurile naţionale de sănătate pot fi ridicate de la oficiile poştale indicate în aviz în termen de 10 zile de la data primei avizări, în intervalul orar menţionat în aviz.

Ultimele Stiri
abonare newsletter