Social

Şase Dacia Duster, donate pentru ţările afectate de Ebola

Şase autovehicule Dacia Duster donate de Dacia Renault, dar şi de alte companii mari din România au plecat, sâmbătă, de la uzina din Mioveni spre Olanda, de unde vor fi trimise către ţările africane afectate de virusul Ebola.

România contribuie, alături de alte state, la ajutorarea ţărilor africane afectate de virusul Ebola, uzina Dacia Renault şi alte companii mari trimiţând, sâmbătă, şase autovehicule Dacia Duster către aceste state aflate în dificultate, informează Mediafax.

Potrivit oficialilor companiei Dacia Renault, uzina de la Mioveni a donat două dintre cele şase autovehicule, iar pentru celelalte patru producătorul a oferit "un preţ foarte bun”.


Iniţiativa de a dona aceste autovehicule a fost luată după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a solicitat sprijin pentru statele afectate de epidemia de Ebola.

"Organizaţia Mondială a Sănătăţii a solicitat peste 700 - 800 de maşini pentru mobilitatea echipelor care sunt acolo, ca să poată să-şi facă treaba. Bineînţeles sunt şi alte categorii de ajutoare care au fost solicitate, ambulanţe şi alte lucruri. (…) Lumea e mică, nu putem să stăm indiferenţi când vedem suferinţa care este acolo. Pe lângă pregătirile pe care le facem la noi în ţară este foarte important şi sectorul privat şi statul să participăm împreună în sprijinul celor care suferă şi în a-i ajuta să depăşească această situaţie, să ne ajutăm cu toţii să limităm răspândirea virusului Ebola în lume” a afirmat secretarul de stat Raed Arafat, prezent, sâmbătă, în judeţul Argeş, de unde au plecat, pe un trailer, cele şase Dacia Duster.


Maşinile vor fi duse în Olanda, de unde vor fi transportate cu un vas militar încărcat cu ajutoare către ţările africane afectate de epidemia de Ebola, cele şase vehicule nefiind echipate cu aparatură medicală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter