Social

Aglomerație, boboci, flori și primar în prima zi de școală

Peste 70.000 de elevi din Cluj s-au întors, ieri, la școală, iar alți 18.000 sunt boboci.

Prima zi de școală a fost, în Cluj-Napoca, la fel ca în anii precedenți: cu aglomerație și blocaje în trafic, buchete de flori, curțile școlilor pline de elevi, copii, profesori. Și anul acesta, primarul Emil Boc a fost prezent la Liceul Teoretic Gheorghe Șincai unde învață și fiica sa cea mică, Patricia. În cadrul ceremoniei de deschidere a noului an școlar, elevii de la Șincai au primit câteva sfaturi de la profesori, preoți, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, Poliției și conducerii Primăriei. “Fără carte și fără educație nimeni nu se poate realiza în viață. Și chiar dacă temporar, poate cineva să dea ușor impresia că reușește nu este adevărat. Pe termen mediu și lung, nimeni, dar absolut nimeni nu se poate împlini și să reușească în viață. Și nu se poate împlini personal și profesional fără școală”, le-a spus Boc, elevilor.

Nelipsita aglomerație din prima zi de școală

Încă de la primele ore ale dimineții, circulația în centru și pe celelalte artere importante din oraș s-a desfășurat cu dificultate. În preajma școlilor, mașinile au ocupat atât partea carosabilă cât și trotuarele. În vecinătatea liceelor Gheorghe Șincai și George Coșbuc, coloanele de mașini parcate se întindeau pe sute de metri, iar trotuarele erau blocate de mașini.


Școala a început și la penitenciar

Tot ieri, au început școala și aproape 100 de elevi mai puțin obișnuiți. Este vorba despre 98 de persoane din Penitenciarul Gherla, repartizate pe următoarele nivele de învăţământ: nivel primar – 14 barbați, învăţământ primar conform programului “A doua şansă” - 21 femei, nivel gimnazial – 29 barbați şi nivel profesional - 34 barbați (clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a – construcţii).

Ultimele Stiri
abonare newsletter