Social

450 de elevi din familii devaforizate din Cluj au primit ghiozdane și rechizite

Primăria Cluj-Napoca a alocat fonduri pentru cumpărarea de ghiozdane și rechizite pentru 450 de copii săraci din municipiu.

Direcția de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a distribuit înaintea începerii anului școlar ghiozdanele și rechizitele achiziționate de municipalitate pentru copiii care provin din familii defavorizate. Fiecare ghiozdan echipat are o valoare de aproximativ 50 de lei.

“Facilitarea accesului la educație și asigurarea unor condiții de studiu cât mai bune pentru toți elevii sunt măsuri care pot ajuta realmente la construirea unui viitor mai bun pentru fiecare, cu atât mai mult pentru copiii a căror situație familială și materială este precară”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.


Potrivit reprezentanților Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei, autoritățile locale sprijină educația prin patru componente cheie: ajutor pentru elevii din familii defavorizate, investiții în infrastructura unităţilor şcolare (5,8 milioane de lei pentru întreținere și reparații la 84 de unități școlare clujene în acest an), gratuitate la transport în comun (pentru 19.500 elevi) şi acordarea de burse pentru rezultate bune la învățătură (15.000 de elevi clujeni au primit burse de la bugetul local în acest an).

abonare newsletter