Social

Microbuze şcolare pentru comunele clujene - FOTO

Şapte microbuze au fost repartizate astăzi judeţului Cluj pentru unităţile de învăţământ din mediul rural, achiziţionate prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Ministrul Transporturilor Ioan Rus a precizat că majoritatea acestora ajung în localităţi conduse de primari PDL şi PNL. Rus a făcut şi o glumă proastă spunând: „La primarul ungur i-am dat cu defecţiuni la partea de frânare”.

Achiziţionarea microbuzelor a fost marcată „cu surle şi trâmbiţe“, printr-un moment festiv la care au participat, aşa cum a anunţat încă de zilele trecute, şi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ministrul Muncii Rovana Plumb, precum şi ministrul pentru Dialog Social Aurelia Cristea. 

„Principala noastră preocupare este să avem un popor educat și sănătos. Nu vom reuși să dăm microbuze la toate școlile din România. Este un program în derulare ce va continua și în anii următori. Preocuparea noastra este pentru a asigura condiții de învățare pentru copii“, a declarat Ioan Rus.


Întrebat de jurnalişti cum răspunde acuzaţiilor unor primari liberali, potrivit cărora a acordat microbuzele pe criterii politice, Rus a răspuns că majoritatea primarilor care au primit microbuze „sunt PD-şti şi liberali, deci acuză pe bună dreptate“, apoi a spus glumind: „Vedeţi că la domnul primar ungur i le-am dat cu probleme la partea de frânare“.

Județului Cluj i-au fost alocate un 12 microbuze, dintre acestea două au fost livrate în vară, iar acum au fost livrate alte șapte.


Predarea/primirea microbuzelor şcolare repartizate judeţului Cluj pentru unităţile de învăţământ din mediul rural a avut loc în Piaţa Ştefan cel Mare, fiind prezenţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Cluj, primari din comune şi directori de şcoli.

Cele şapte comune care au primit microbuze şcolare sunt Aghireşu, Călăţele, Cojocna, Corneşti, Frata, Panticeu şi Cătina.
 

abonare newsletter