Social

Rezidenţiatul, amânat din cauza alegerilor

Concursul de rezidenţiat trebuia să se desfăşoare în 16 noiembrie, însă, din cauza alegerilor, a fost amânat pentru data de 23 a aceleaşi luni.

Ministerul Sănătăţii, împreună cu reprezentanţii Universităţilor de Medicină şi Farmacia, au luat decizia ca în acest an concursul de rezidenţiat să fie decalat cu o săptămână. Motivul? În data de 16 noiembrie, dată la care trebuia să aibă loc concursul de rezidenţiat al medicilor, vor avea loc şi alegerile electorale.

“Am fost nevoiţi să luăm această măsură având în vedere că la acea dată sunt organizate şi alegerile electorale şi am primit mai multe sesizări din partea instituţiilor publice responsabile cu paza concursului pentru stabilirea unei alte zile. Am cerut rectorilor un punct de vedere în acest sens pentru că îmi doresc ca decizia luată să nu afecteze şi să creeze disconfort în rândul  tinerilor medici sau a profesorilor acestora”, transmit reprezentanţii Ministerului Educaţiei.


Anul trecut, concursul de rezidenţiat a avut loc în 17 noiembrie.La vremea respectivă, la nivel naţional, au fost înscrişi 5.102 de absolvenţi, care au concurat pentru 3.879 de locuri şi posturi.

La fel ca anul trecut, concursul se va desfăşura, descentralizat, în şase centre universitare, Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova, pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie, pe baza tematicilor anunţate.
 

abonare newsletter