Social

83% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat

Clujul ocupă primul loc în topul judeţelor cu cea mai ridicată rată de promovabilitate pentru absolvenţii din promoţia 2014.

Elevii clujeni sunt cei mai buni din ţară la învăţătură. Acest lucru reiese din analizele făcute de reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Clujul a ocupat locul I atât în topul judeţelor cu cea mai mare rată de promovabilitate pentru absolvenţii din promoţia 2014, cât şi în ceea ce priveşte cel mai bun rezultat la nivel naţional la bacalaureatul din această vară.


Sesiunea de vară a bacalaureatului a fost susţinută de un număr de 4.500 de elevi clujeni, iar cea de toamnă de 1.435.

83% au promovat

Datele statistice relevă faptul că rata de promovare cea mai ridicată, pentru absolvenţii din promoţia 2014, s-a înregistrat în Cluj cu procentul de 83%. Locul II a fost ocupat de Brăila cu un procent de 82,4%. Iaşiul s-a clasat pe locul III cu un procent de 81,3%. 


Procentul de promovare cel mai ridicat pentru candidaţii din promoţiile anterioare s-a înregistrat în judeţele Cluj, cu 47% şi Brăila, cu 42%.

Locul I este ocupat de Cluj şi în ceea ce priveşte cel mai bun rezultat la nivel naţionat. Clujul a înregistrat un procent de 75,9%, fiind urmat de Brăila cu un procent de 75,1%. Locul III a fost ocupat de Iaşi cu un procent de 74%.


Şi anul trecut Clujul s-a aflat în topul judeţelor cu cea mai mare rată de promovare a examenului de maturitate din sesiunea de vară. Procentul de 70,99% a fost unul dintre cele mai ridicate procente din ţară. Cea mai ridicată rată de promovabilitate din judeţul Cluj, respectiv de 85,99%, s-a înregistrat în rândul elevilor care au urmat în liceu filiera teoretică.

Totodată, zece elevi din Cluj au reuşit să obţină media 10 la examenul de bacalaureat, cu unul mai mult decât în sesiunea de vară a anului trecut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter