Social

Victorie! România a câştigat Campionatul european de fotbal ”Dia Euro 2014”

Finala campionatului s-a jucat vineri, unde echipa României a câştigat împotriva Ungariei cu scorul final de 4-3.

Performanţă incredibilă a echipei de fotbal a persoanelor cu diabet! Băieţii au cucerit titlul de campioană europeană la campionatul european de fotbal pentru persoanele cu diabet “DiaEuro” 2014, aducând zâmbetul pe feţele miilor de români.

În semifinalele competiției, reprezentativa României a jucat împotriva Portugalia unde a învins cu scorul de 5 la 3. În finală s-a întâlnit cu echipa de fotbal a Ungariei, iar meciul s-a disputat vineri după-masă.


Meciul a fost unul greu, iar la finalul meciului scorul înregistrat a fost de 1-1. S-a ajuns la penaltiuri, aici echipa ţării noastre reuşind să-şi învingă adversara cu scorul final de 4 la 3.

Mai mult decât atât, un fotbalist român a fost desemnat cel mai bun jucător al campionatului. Este vorba de Ciprian Palade, el câştigând cupa de cel mai bun jucător al Campionatului European.


Componenţii formaţiei ”Dia România” provin din patru oraşe: Bucureşti, Baia Mare, Braşov şi Timişoara. Lotul antrenat de Sorin Mocan este format din: Ioan-Gabriel Bârsan, Florin Chivu, Ciprian Danci, Adrian Munteanu, Ionuţ Onciu, Andrei Mitran, Ciprian Palade, Cerna Stelian, Sorin Toma şi Mihai Vida. Căpitanul echipei este Mihai Vida, iar portar Florin Chivu.

Din staff-ul echipei mai fac parte Mesaros Maria Angela, managerul echipei, medicul Daniel Cosma şi psihologul Cristina Maria Petruţ.


Trofeul câştigat de români a ajuns deja acasă, iar următorul campionat European se va desfăşura în România. La campionatul european au jucat echipe din 14 ţări.

Echipa naţională de fotbal a luat naştere la iniţiativa Federaţiei Asociaţiilor Diabeticilor din România în colaborare cu Federaţia Română de diabet, nutriţie şi boli metabolice.


 

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter